דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוף מבושל עם בצל ושום

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 280 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות (תלוי בגודל))

  • כרע עוף - 3 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (705 גרם)
    ראו מידע נוסף
  • שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (375 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • שום - ראש
    מקולף וחתוך לקוביות
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    רותחים
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • כמון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • קינמון - 1/4 כפית שטוחה
    לא חובה
  • פפריקה - 1/4 כפית שטוחה
    חריפה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב ומטגנים את כרעי העוף המחולקים לשוק וירך משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים ושמים בצד. באותו סיר מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, מנמיכים את האש לבינונית (לשום יש נטייה להישרף מהר) ומערבבים לעוד כ- 5 דקות של טיגון.
  • 2 מוסיפים את המים הרותחים (לפי הצורך), לאחר מכן מוסיפים גם את התבלינים ומערבבים.
  • 3 מוסיפים לסיר את כרעי העוף המטוגנים ומבשלים עוד כ- 30-45 דקות. תוך כדי בישול לנער את הסיר בתנועות סיבוביות ולמזוג עם כף גדולה מהרוטב על העוף.
  • 4 בתיאבון חיוך

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)416149
חלבונים (גרם)42.43 15.18
פחמימות (גרם)135
מתוכן סוכרים (גרם)3.73 1.34
שומנים (גרם)20.95 7.49
מתוכם שומן רווי (גרם)3.67 1.31
כולסטרול (מ"ג)132.54 47.4
נתרן (מ"ג)839.99300.43
סיבים תזונתיים (גרם)1.68 0.6
מים (גרם)198.1870.88
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)29.5810.58
ויטמין B (מ"ג)12.44.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.370.13
ויטמין B3 (מ"ג)8.963.2
ויטמין B5 (מ"ג)2.030.73
ויטמין B6 (מ"ג)0.840.3
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.798.86
ויטמין B12 (מק"ג)0.490.18
ויטמין C (מ"ג)8.73.11
ויטמין E (מ"ג)0.10.04
ויטמין K (מק"ג)1.20.43
סידן (מ"ג)67.3524.09
ברזל (מ"ג)2.81
מגנזיום (מ"ג)48.8917.48
זרחן (מ"ג)314.34112.42
אבץ (מ"ג)4.921.76
אשלגן (מ"ג)558.15199.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.91.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.430.87
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.221.51
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.71.32

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 26.8% 54.2% 16.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?