דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (בין 15-20 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שוקולד פיסטוק
עוגת שוקולד עם פיסטוק
  • 1 טורפים הביצים עם הסוכר, המלח וגרידת התפוז.
  • 2 מוסיפים את השמנת החמוצה, הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקקאו המנופים.
  • 3 מוסיפים 100 גרם חמאה מומסת.
  • 4 טורפים הכל לבלילה חלקה.
  • 5 שופכים את הבלילה עד לגובה אמצע התבנית, מפזרים שברי אגוזי לוז/פסטוק או כל אגוז אחר (אגוזי מלך למשל), ומוסיפים בלילה עד לגובה 3/4 מהתבנית.
  • 6 אופים בחום של 165 מעלות כ- 35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כמעט יבש וללא פירורים.
  • 7 הערות: אם מכינים את העוגה בתבנית קוגלהוף (כמו בתמונה), ניתן להכין גנאש שוקולד ולשים באמצע העוגה.
  • 8 להכנת גנאש השוקולד - ממיסים בסיר 50 גרם חמאה ומרתיחים יחד עם השמנת המתוקה.
  • 9 לאחר ההרתחה שופכים על השוקולד המריר וכעבור 2 דקות מערבבים עד לקבלת קרם חלק.
  • 10 שופכים במרכז העוגה.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 5 תבניות קוגלהוף קטנות כמו בתמונה, או 2 אינגליש קייק או תבנית עגולה של 24 ס"מ.

בתמונה ניתן לקראות בתחתית קרם שקדים - אך זו לא חובה להשתמש.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 30.7% 8.6% 59.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב