דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 473 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)

  • נתחי הדג
  • נסיכת הנילוס - 1 ק"ג
    נתח חתוך לפרוסות
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
    סחוט טרי
  • הירקות
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    קלופים ופרוסים
  • עגבנייה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (516 גרם)
    בשלות ופרוסות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • הרוטב האדום
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • פפריקה - 2 כפות גדושות
    מתוקה
  • שום - 3 שיניים
    פרוסות
  • כוסברה - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • צ`ילי גרוס - 1/2 כפית

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דג נסיכת הנילוס ברוטב
דג הנסיכה מבושל ברוטב
  • 1 משרים את נתחי דג הנסיכה במים עם מיץ מלימון אחד למשך כשעה ומסננים מהנוזלים.
  • 2 בסיר שטוח ורחב מניחים את פרוסות תפוחי האדמה ומעל את פרוסות העגבניה והפלפל האדום, ולאחר מכן מניחים את נתחי הדג.
  • 3 הכנת הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את המים, השמן, הפפריקה המתוקה, השום, הכוסברה, המלח, והצ`ילי הגרוס, ושופכים על הדג בסיר.
  • 4 מניחים על הגז על להבה בינונית ומחכים לרתיחה. לאחר הרתיחה מעבירים לאש קטנה למשך 30-45 דקות בישול.
  • 5 במשך הבישול לערבב את הסיר בתנועות סיבוביות ולשפוך בעזרת כף גדולה מהרוטב על הדג.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי הגרוס. זמן ההכנה כולל את זמן ההשריה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 23.7% 49.9% 22.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב