דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 532 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
כרוב ממולא בשר ואורז
כרוב ממולא בנוסח גיאורגי
  • 1 להוציא את הליבה של הכרוב ולבשל בסיר - העלים נפרדים אחד אחד... להכין את כל העלים בערימה.
  • 2 לערבב היטב את כל חומרי המלית ולהכניס למקרר להתגבשות טעמים - בשר, בצלים, שום, פטרוזיליה, כוסברה, אורז, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, כפית מלח, כפית פלפל שחור ו- 2 כפות שמן.
  • 3 בסיר רחב וכבד למלא כל עלה ולגלגל ממש כמו לסיגר עבה ויפה.
  • 4 לסדר את כל העלים בשכבות שכבות. להניח צלחת שטוחה מעל (בכדי שהממולאים ישמרו על צורתם ולא "יברחו").
  • 5 לערבב את כל חומרי הרוטב ולשפוך לסיר הממולאים (רסק עגבניות, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, רבע כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה, חצי כפית סוכר ומים (כדי "לפתוח" את התבלינים)).
  • 6 למלא במים עד כיסוי הממולאים ועוד קצת.
  • 7 להניח על אש גבוהה למשך כ- 10-15 דקות. לאחר מכן להוריד לאש נמוכה למשך כשעתיים.
  • 8 במידה ונשאר בשר, ניתן להכין כופתאות, לסדר במגש ולהקפיא. במידת הצורך להכניס לרוטב והופ - עוד תבשיל נהדר.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן למלא עם המלית גם בצל, קישוא וכל ירק שאוהבים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.4% 14.2% 48.9% 30.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב