דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 112 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי ענבים אישי ללא גלוטן
פאי אישי לחולי צליאק
  • 1 שמים במעבד מזון את חומרי הבצק (קמחים, 2 כפות סוכר, חמאה מומסת (או מרגרינה), סוכר וניל, קורט מלח, 4 כפות רסק תפוחים וחלמון - את החלבון שומרים בצד במקרר כשהוא מכוסה) ומעבדים לבצק רך ודביק מעט. אפשר להוסיף גם קליפת לימון מגוררת.
  • 2 בידיים מקומחות צרים כדור או גליל שמנמן, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לכ- 3/4 שעה.
  • 3 חוצים את הבצק לשני חלקים שווים.
  • 4 חלק אחד מחזירים למקרר ואת החלק השני מרדדים על משטח מקומח לעלה דק בעובי של כ- 3 מ"מ (אני מרדדת על נייר אפייה).
  • 5 קורצים עיגולים בעזרת חותכן או כוס בקוטר גדול במעט מקוטר התבנית האישית.
  • 6 מניחים בתוך תבניות הפאי האישיות.
  • 7 לאחר שהבצק נגמר (מחצית מהבצק), מקציפים את החלבון (הכי נוח במטרפה ידנית), מברישים כל עיגול בצק, מכסים ושומרים במקרר לכ- 3/4 שעה.
  • 8 שוטפים ענבים (ללא חרצנים כמובן) ומניחים על הבצק, שלמים או חצויים. מפזרים סוכר (20 כפות - כף סוכר לכל פאי אישי - אפשר להשתמש בכפית עד כף סוכר לכל תבנית), מרדדים על משטח מקומח (על אותו נייר אפייה) את החצי השני של הבצק.
  • 9 קורצים עיגולים, מכסים את הענבים ומהדקים את הקצוות.
  • 10 מניחים את התבניות האישיות בתבנית גדולה של התנור ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של כ- 180 מעלות עד שפני המאפה מזהיבים, כ- 15-20 דקות.
  • 11 מקררים ושומרים בכלי אטום במקרר, או מקפיאים.
  • 12 לפני ההגשה בוזקים אבקת הסוכר.
  • 13 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפיתי בכמה סוגים של תבניות אישיות. הכי מוצלח לאפות בתבניות אישיות שדומות לעטרות נייר מסיליקון. אפשרות שנייה - תבנית שקעים.
  • 2 אפשר להכין ממגוון פירות - שזיפים, משמשים, דובדבנים, תאנים, תפוחי עץ. פירות גדולים - חותכים לחתיכות קטנות וקולפים קליפה כשצריך - למשל אם משתמשים באפרסק.
  • 3 הברשת חלבון ביצה מוקצף "אוטמת" את הבצק, כך שהוא לא סופח נוזלים מהפירות.
  • 4 אם בוחרים לאפות בתבנית שקעים, אין צורך להניח אותה על תבנית גדולה.
  • 5 אפשר להקפיא את הבצק עטוף היטב ולהפשיר לפני השימוש. להקפיד שהוא יהיה קר לפני העבודה.

ציוד נדרש: 20 תבניות פאי אישיות מסיליקון.

הערך התזונתי לא כולל את קמח האפונה הצהובה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 7.7% 1.3% 90.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב