דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי ענבים אישי ללא גלוטן
פאי ענבים אישי ללא גלוטן
פאי אישי לחולי צליאק

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 112 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 שמים במעבד מזון את חומרי הבצק (קמחים, 2 כפות סוכר, חמאה מומסת (או מרגרינה), סוכר וניל, קורט מלח, 4 כפות רסק תפוחים וחלמון - את החלבון שומרים בצד במקרר כשהוא מכוסה) ומעבדים לבצק רך ודביק מעט. אפשר להוסיף גם קליפת לימון מגוררת.
  • 2 בידיים מקומחות צרים כדור או גליל שמנמן, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לכ- 3/4 שעה.
  • 3 חוצים את הבצק לשני חלקים שווים.
  • 4 חלק אחד מחזירים למקרר ואת החלק השני מרדדים על משטח מקומח לעלה דק בעובי של כ- 3 מ"מ (אני מרדדת על נייר אפייה).
  • 5 קורצים עיגולים בעזרת חותכן או כוס בקוטר גדול במעט מקוטר התבנית האישית.
  • 6 מניחים בתוך תבניות הפאי האישיות.
  • 7 לאחר שהבצק נגמר (מחצית מהבצק), מקציפים את החלבון (הכי נוח במטרפה ידנית), מברישים כל עיגול בצק, מכסים ושומרים במקרר לכ- 3/4 שעה.
  • 8 שוטפים ענבים (ללא חרצנים כמובן) ומניחים על הבצק, שלמים או חצויים. מפזרים סוכר (20 כפות - כף סוכר לכל פאי אישי - אפשר להשתמש בכפית עד כף סוכר לכל תבנית), מרדדים על משטח מקומח (על אותו נייר אפייה) את החצי השני של הבצק.
  • 9 קורצים עיגולים, מכסים את הענבים ומהדקים את הקצוות.
  • 10 מניחים את התבניות האישיות בתבנית גדולה של התנור ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של כ- 180 מעלות עד שפני המאפה מזהיבים, כ- 15-20 דקות.
  • 11 מקררים ושומרים בכלי אטום במקרר, או מקפיאים.
  • 12 לפני ההגשה בוזקים אבקת הסוכר.
  • 13 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפיתי בכמה סוגים של תבניות אישיות. הכי מוצלח לאפות בתבניות אישיות שדומות לעטרות נייר מסיליקון. אפשרות שנייה - תבנית שקעים.
  • 2 אפשר להכין ממגוון פירות - שזיפים, משמשים, דובדבנים, תאנים, תפוחי עץ. פירות גדולים - חותכים לחתיכות קטנות וקולפים קליפה כשצריך - למשל אם משתמשים באפרסק.
  • 3 הברשת חלבון ביצה מוקצף "אוטמת" את הבצק, כך שהוא לא סופח נוזלים מהפירות.
  • 4 אם בוחרים לאפות בתבנית שקעים, אין צורך להניח אותה על תבנית גדולה.
  • 5 אפשר להקפיא את הבצק עטוף היטב ולהפשיר לפני השימוש. להקפיד שהוא יהיה קר לפני העבודה.

ציוד נדרש: 20 תבניות פאי אישיות מסיליקון.

הערך התזונתי לא כולל את קמח האפונה הצהובה.

- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)254 קלוריות228 קלוריות
חלבונים740.9 מ"ג664.5 מ"ג
פחמימות53 גרם48 גרם
מתוכן סוכרים38.7 גרם34.7 גרם
שומנים4.5 גרם4 גרם
מתוכם שומן רווי2.6 גרם2.3 גרם
מתוכם שומן טראנס1.1 מ"ג1 מ"ג
כולסטרול23.1 מ"ג20.7 מ"ג
נתרן46.9 מ"ג42 מ"ג
סיבים תזונתיים534 מ"ג478.9 מ"ג
מים36.1 גרם32.4 גרם
ויטמין A5.9 מק"ג5.3 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)268.8 מק"ג241.1 מק"ג
ויטמין B130.1 מק"ג27 מק"ג
ויטמין B248.8 מק"ג43.8 מק"ג
ויטמין B381.1 מק"ג72.8 מק"ג
ויטמין B565.5 מק"ג58.7 מק"ג
ויטמין B641.1 מק"ג36.8 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B92.2 מק"ג2 מק"ג
ויטמין B120 מק"ג0 מק"ג
ויטמין C4.8 מ"ג4.3 מ"ג
ויטמין D0.1 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין E110.3 מק"ג98.9 מק"ג
ויטמין K6.1 מק"ג5.5 מק"ג
סידן6.2 מ"ג5.5 מ"ג
ברזל207.2 מק"ג185.8 מק"ג
מגנזיום3.3 מ"ג3 מ"ג
זרחן14.1 מ"ג12.7 מ"ג
אבץ66.9 מק"ג60 מק"ג
אשלגן84.9 מ"ג76.1 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות83.6 מ"ג75 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 36 מ"ג5.4 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 668.6 מ"ג61.6 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות114.1 מ"ג102.4 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9107 מ"ג95.9 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 7.7% 1.3% 90.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
בראוניז טבעוני מושחת

בראוניז טבעוני מושחת

טבעות עוף

טבעות עוף

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

טטאקי אבטיח

טטאקי אבטיח

עוגת כדורי שוקולד קלה להכנה

עוגת כדורי שוקולד קלה להכנה

פילה מושט ברוטב עגבניות חריף

פילה מושט ברוטב עגבניות חריף

כמה פרוסות לחם מותר לאכול בדיאטה?

כמה פרוסות לחם מותר לאכול בדיאטה?

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪