דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 52 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הבצק
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
    3 וחצי כוסות
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
    או חצי שקית שמרים טריים
  • סוכר - 1/3 כוס - סה"כ (59 גרם)
  • דבש - כפית (9 גרם)
  • ביצה - Large
  • חלב - כוס (240 מ"ל)
    פושר
  • חמאה - 3/4 אריזת נייר - סה"כ (75 גרם)
    בטמפרטורת החדר וחתוכה לקוביות
  • גרידת לימון - כפית (3 גרם)
    גרידה מרבע לימון
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • המלית
  • נוטלה - 1/2 צנצנת זכוכית - סה"כ (220 גרם)
    או שוקולד השחר - חצי מיכל
  • להברשה לפני האפייה
  • ביצה - Large
    טרופה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קראנץ` שוקולד
עוגת קראנץ` שוקולד שכולם אוהבים
  • 1 מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש, הביצה והחלב הפושר בהדרגה. לקראת סוף הלישה מוסיפים את החמאה, גרידת הלימון והמלח, וממשיכים ללוש עוד כ- 5 דקות עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
  • 2 מתפיחים כשעה (תלוי בטמפרטורת החדר).
  • 3 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח, יוצרים שני כדורים, מכסים ומתפיחים במקרר כ- 40 דקות.
  • 4 מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק, מורחים שכבה דקה מהמלית ומגלגלים לרולדה.
  • 5 מכניסים את הרולדות למקפיא למשך כ- 15 דקות, מוציאים וחוצים כל רולדה לאורכה.
  • 6 יוצרים מארבעת החלקים שנוצרו צמה של 4 (כמו חלה), או אם רוצים שתי עוגות - מכל שני חלקים יוצרים צורת בורג.
  • 7 מתפיחים על התבנית כשעה. מורחים ביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 20-25 דקות.
  • 8 הרי לכם עוגת קראנץ` שוקולד טעימה במיוחד.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לפני האפייה לאחר שמורחים בביצה טרופה אפשר לפזר מעל מעט שקדים פרוסים או אגוזי לוז גרוסים ומעט סוכר דמררה. לאחר האפייה מומלץ להבריש בסירופ סוכר חם עם מעט תמצית וניל.

כאופציה לפרווה יש להמיר את החמאה במרגרינה באותו היחס, את החלב במים פושרים ואת ממרח השוקולד החלבי בממרח שוקולד פרווה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 18.6% 10.8% 70.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב