דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קראנץ` שוקולד
קראנץ` שוקולד
קראנץ` שוקולד
עוגת קראנץ` שוקולד שכולם אוהבים

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 52 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הבצק
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
    3 וחצי כוסות
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
    או חצי שקית שמרים טריים
  • סוכר - 1/3 כוס - סה"כ (59 גרם)
  • דבש - כפית (9 גרם)
  • ביצה - Large
  • חלב - כוס (240 מ"ל)
    פושר
  • חמאה - 3/4 אריזת נייר - סה"כ (75 גרם)
    בטמפרטורת החדר וחתוכה לקוביות
  • גרידת לימון - כפית (3 גרם)
    גרידה מרבע לימון
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • המלית
  • נוטלה - 1/2 צנצנת זכוכית - סה"כ (220 גרם)
    או שוקולד השחר - חצי מיכל
  • להברשה לפני האפייה
  • ביצה - Large
    טרופה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש, הביצה והחלב הפושר בהדרגה. לקראת סוף הלישה מוסיפים את החמאה, גרידת הלימון והמלח, וממשיכים ללוש עוד כ- 5 דקות עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
  • 2 מתפיחים כשעה (תלוי בטמפרטורת החדר).
  • 3 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח, יוצרים שני כדורים, מכסים ומתפיחים במקרר כ- 40 דקות.
  • 4 מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק, מורחים שכבה דקה מהמלית ומגלגלים לרולדה.
  • 5 מכניסים את הרולדות למקפיא למשך כ- 15 דקות, מוציאים וחוצים כל רולדה לאורכה.
  • 6 יוצרים מארבעת החלקים שנוצרו צמה של 4 (כמו חלה), או אם רוצים שתי עוגות - מכל שני חלקים יוצרים צורת בורג.
  • 7 מתפיחים על התבנית כשעה. מורחים ביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 20-25 דקות.
  • 8 הרי לכם עוגת קראנץ` שוקולד טעימה במיוחד.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לפני האפייה לאחר שמורחים בביצה טרופה אפשר לפזר מעל מעט שקדים פרוסים או אגוזי לוז גרוסים ומעט סוכר דמררה. לאחר האפייה מומלץ להבריש בסירופ סוכר חם עם מעט תמצית וניל.

כאופציה לפרווה יש להמיר את החמאה במרגרינה באותו היחס, את החלב במים פושרים ואת ממרח השוקולד החלבי בממרח שוקולד פרווה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)172328
חלבונים (גרם)3.75 7.16
פחמימות (גרם)2547
מתוכן סוכרים (גרם)2.79 5.33
שומנים (גרם)6.45 12.31
מתוכם שומן רווי (גרם)2.83 5.4
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)29.94 57.12
נתרן (מ"ג)89.43170.62
סיבים תזונתיים (גרם)0.08 0.15
מים (גרם)4.488.55
ויטמין A (מק"ג)9.0717.3
ויטמין B (מ"ג)0.280.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.18
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.15
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.0221.02
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.1
ויטמין C (מ"ג)1.412.7
ויטמין D (מק"ג)0.120.22
ויטמין E (מ"ג)0.060.11
ויטמין K (מק"ג)0.020.03
סידן (מ"ג)30.5258.22
ברזל (מ"ג)0.711.35
מגנזיום (מ"ג)0.711.35
זרחן (מ"ג)31.0459.22
אבץ (מ"ג)0.070.14
אשלגן (מ"ג)8.2815.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.210.4
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.190.37

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 18.6% 10.8% 70.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.