דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (כ- 24 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת דבש, סולת וקוקוס
עוגת חג ראש השנה נהדרת, צילום: מתוקה רומסרוויס.
  • 1 בקערת מיקסר עם מטרפה יש להקציף את הביצים והסוכר כ- 3 דקות.
  • 2 להוסיף את השמנים בהדרגה ולערבב כדקה נוספת.
  • 3 בקערה, יש לערבב את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סולת וקוקוס טחון) ולהוסיף למיקסר במקביל למיץ התפוזים עד שהבלילה חלקה ואחידה.
  • 4 להעביר את המסה לתבניות האפייה.
  • 5 לחמם תנור ל- 175 מעלות ולאפות כחצי שעה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • 6 בסיר, יש לחמם את הדבש (ראו הערה בנוגע לדבש הזעתר בסוף המתכון) והמים לסירופ עד רתיחה.
  • 7 כשהעוגה חמה יש לחורר מעט עם סכין ולשפוך את הסירופ בין 2 העוגות. כמו כן, לפזר את צ`יפס הקוקוס המיובש.
  • 8 העוגה מאוד יבשה בלי הסירופ, זה יראה כמות גדולה אך התוצאה שווה בסוף.
  • 9 לצנן היטב ולהגיש. ניתן לשמור בטמפרטורת החדר עד כ- 5 ימים.
  • הערה: דבש זעתר הוא חזק בטעמו אך נטול את המתקתקות החזקה ולכן אני מעדיפה אותו כאן בעוגה, בה משתמשים בכמות נדיבה של "מי דבש".

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 16.9% 6.2% 76%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב