מצרכים למתכון
28 מנות/יחידות, 74 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- הבצק
- קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
- שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
- סוכר - 1/2 כוס
- זרעי אניס - 4 כפות - סה"כ (20 גרם)
- דבש - 2 כפות - סה"כ (44 גרם)
- מים - 2½ כוסות - סה"כ (600 מ"ל)
- שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- מלח - כפית גדושה
- הציפוי
- ביצה - יחידהM
- דבש - כפית (9 גרם)
- מים - כף (10 מ"ל)
- שומשום - 4 כפות - סה"כ (48 גרם)
- פרג - 4 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
חלת דבש לראש השנה
- 1 לשים את כל מצרכי הבצק לבצק רך אך לא דביק (את המים הפושרים מוסיפים בהדרגה ואת השמן והמלח לקראת הסוף). לאחר התפחה של כשעה מורידים את האוויר מהבצק שתפח, לשים מעט ומתפיחים שוב כחצי שעה.
- 2 מורידים על משטח מעט מקומח ומחלקים את הבצק ל- 2 כדורים. אפשר לחלק ל- 4 כדורים ולהכין שתי חלות קטנות.
- 3 לאחר שהתפחנו את כדורי הבצק, משטחים או מרדדים כל כדור לעלה ומגלגלים לצורת נקניק.
- 4 יוצרים צורת בורג משני נקניקים כאלה וממשיכים לצורת שבלול.
- 5 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שוב כחצי שעה (תלוי בטמפרטורת החדר).
- 6 מורחים ביצה טרופה עם כפית דבש מהולה בכף מים פושרים. מפזרים פרג, שומשום או גרעיני חמניה/דלעת (לפי הטעם).
- 7 במידה ובחרתם לאפות חלה גדולה, זמן האפייה ארוך יותר - כ- 25 דקות בחום של 170-180 מעלות. באמצע האפייה אפשר לכסות את פני החלה בנייר אפייה כדי שלא תישרף.
- 8 בהצלחה וחג שמח
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התוספות במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.9% |
13.9% |
11.5% |
73.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב