דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

70 מנות/יחידות, 26 גרם למנה\יחידה (70 ממולאים (8-10 מנות))

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עלי גפן ממולאים בבשר
עלי גפן ממולאים מסודרים בסיר
  • 1 קוצצים דק במעבד מזון את הבצל והירק, ומעבירים לקערה. מוסיפים את הבשר (מעורב עם לפחות 100 גרם שומן בקר או כבש), האורז, השום, התבלינים והמים, ומערבבים היטב. משהים כשעה במקרר.
  • 2 מגלגלים את המלית בעלי גפן ומסדרים בצפיפות בסיר בינוני. מניחים מעל את פרוסות הלימון ומזלפים את השמן.
  • 3 ממלאים בסיר מים עד גובה העלים ומבשלים על אש בינונית עם מכסה מעט פתוח. ברגע שהמים יורדים מעט מתחת לגובה העלים, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה וחצי עד שעתיים (אם יש צורך אפשר להוסיף במהלך הבישול מעט מים רותחים, עד שהבשר והאורז יתבשלו היטב. גובה הנוזלים בתום הבישול צריך להיות עד כשליש מגובה הממולאים).
  • 4 פשוט מעדן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לפני שמסדרים את העלים בסיר אפשר לכסות את תחתית הסיר בפרוסות עגבניה ו- 2-3 עצמות של צלעות כבש - משדרג ומוסיף מאוד לטעם.

הערך התזונתי לא כולל את פלפל הצ`ילי ואת עלי הגפן עצמם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 34.2% 42.5% 19.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.58 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב