דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 200 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלמון אפוי בבטטה, צ`ילי ושום
פילה סלמון בתנור עם קוביות בטטה
  • 1 משרים את הדג (מומלץ טרי) לשעה במים עם 2 כוסות מיץ לימון וכוס חומץ, כך שהנוזלים יכסו את הדג לגמרי. מוציאים ומנקים מקשקשים ושאר מרעין בישין. את הפעולה הזאת מבצעים רק אם הדג קפוא. במידה והדג טרי אין צורך כלל בפעולת ההשריה הזאת.
  • 2 קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות עם פאות בגודל של כס"מ אחד. מערבבים את קוביות הבטטה עם שלוש כפיות מים פושרים ושולחים למיקרוגל ל- 4-5 דקות בעוצמה מקסימלית, בקופסה אטומה שמותאמת למיקרוגל.
  • 3 בינתיים מטגנים את הבצל במעט שמן קנולה עד להתחלת הזהבה. מוסיפים את השום, רוב כמות הפטרוזיליה (שומרים מעט לסוף) ושמן הזית, מערבבים, וממשיכים לטגן על אש בינונית עד להזהבת הבצל. מוסיפים את קוביות הבטטה הרכות ומקפיצים עוד כדקה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
  • 4 לקערה מוסיפים את הצ`ילי, הקטשופ, הסילאן, הפפריקה, המלח והפלפל לפי הטעם. מערבבים היטב.
  • 5 מוציאים את הדג מהנוזלים, שוטפים אותו מעט ומפזרים עליו בעדינות משני הצדדים מעט מלח ופלפל. יוצקים מעט שמן זית על הצד הורוד (לא איפה שהיה העור), ומעסים את הדג כדי שהשמן ייכנס טיפה לסדקים שלו (טריק שלמדתי מזמן, עוזר לשמור על עסיסיות הדג באפייה).
  • 6 בתבנית יוצקים כשליש מהתערובת (ומורחים על שטח כגודל נתח הדג) ועליה שמים את הסלמון. יוצקים את שאר התערובת על הדג (מומלץ לדאוג עם כפית למרוח גם את הפינות שיכוסו בתיבול), ומעל הכל מפזרים את עלי הפטרוזיליה הנותרים.
  • 7 מטפטפים עוד מעט שמן זית ושולחים לתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות למשך כ- 25 דקות.
  • 8 מגישים חם ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם קניתם את הדג עם עור, יש להוריד את העור קודם ההשרייה, כשהדג שלם וקפוא (מאוד קשה להוריד אותו כשהדג מופשר בלי להוריד המון מהבשר). יש לשטוף את הדג במים למשך כחצי דקה, ואז להפריד מעט את העור מהבשר בעזרת סכין בצד אחד של הדג, ועם היד (או מטלית) לתפוס את העור ולהפשיט את כל הדג.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. יש לציין כי לא כל מיץ הלימון והחומץ נספגים בדג בזמן ההשרייה. התבלינים במתכון על פי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 30.3% 37.3% 29.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.48 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב