דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 462 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פטריות במילוי בטטה ובצל סגול
מנה ראשונה כמו במסעדות יוקרה
  • 1 מסירים מהפטריות בעדינות את הרגליים (לשמור אותן למילוי).
  • 2 מכניסים את קוביות הבטטה למיקרוגל לעוצמה מקסימלית בכלי סגור היטב למשך שתי דקות וחצי.
  • 3 מקפיצים את הסירות של הפטריות בטריאקי אחת-אחת, כל אחת עם כף רוטב טריאקי, למשך דקה-שתיים. מניחים בצד.
  • 4 מטגנים את הבצלים בשמן על אש בינונית עד לתחילת הזהבה. קוצצים דק את רגלי הפטריות, ומוסיפים אותן לבצל יחד עם התימין והמוסקט. מערבבים היטב.
  • 5 לאחר כדקה מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים.
  • 6 מוסיפים את החמאה, וכשהיא נמסה, מוסיפים פנימה את קוביות הבטטה, וממשיכים לבשל עוד כדקה אחת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
  • 8 ממלאים את הפטריות בתערובת, ומפזרים מעל כל אחת כף של פתיתי עמק.
  • 9 מסדרים בתבנית ואופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. במהלך האפייה יש לנקז כמה פעמים את הנוזלים שמצטברים בתבנית (מומלץ, אגב, לשמור אותם בצד, זה אחלה ציר פטריות עם טריאקי...).
  • 10 בינתיים, מחממים בסיר קטן מכל שמנת מתוקה עד לסף רתיחה.
  • 11 מנמיכים את האש ומוסיפים לאט 3 כפות פרמז`ן תוך כדי בחישה.
  • 12 מוסיפים את האגוזים, מגבירים לאש בינונית, מבשלים עוד כחצי דקה-דקה על אש בינונית, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
  • 13 מסדרים את הפטריות בצלחת הגשה, יוצקים מעל מהרוטב החם ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
  • 14 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ההגשה נראית נפלא עם בצל סגול פרוס וקוביות בטטה.

שיטת ההכנה כוללת גם צריבה וטיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9% 41.3% 15% 34.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.83 (1.01 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב