דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בבקה שוקולד
בבקה במלית שוקולד
  • 1 מערבבים את השמרים והסוכר בקמח. יוצרים גומה ומוסיפים את הביצים, האשל (או 1/3 כוס מיץ תפוזים + כפית גרידת לימון), הדבש, החמאה המומסת וסוכר הוניל. מוסיפים את המים בהדרגה (עד כוס ורבע מים) ובסוף מוסיפים את המלח. לשים לבצק רך אך לא דביק ומתפיחים כשעה.
  • 2 מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים, מכסים ומתפיחים שוב.
  • 3 מרדדים כל כדור לעלה בעובי ס"מ, מורחים במלית השוקולד ומגלגלים לרולדה. יוצרים מכל שתי רולדות כאלה צורת בורג.
  • 4 משמנים תבנית עגולה חד פעמית (קוטר 26) ומניחים את שני
  • ה"ברגים" מהבצק בצורת האות ח` משולבים ביניהם בכיוונים מנוגדים
  • (מתחילים להניח מהקצה של התבנית עד המרכז וכך גם בכיוון ההפוך).
  • 5 מתפיחים שוב עד הכפלת נפח הבצק, מורחים בביצה טרופה, מפזרים מעט שומשום ואופים בחום בינוני 170 מעלות כ- 40 דקות (באמצע האפייה ניתן לכסות את פני העוגה בנייר אפייה לרבע שעה בערך בכדי של תישרף ובכדי שפנים העוגה יהיה מוכן בסוף האפייה).
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה חד פעמית (קוטר 26) - תבנית בבקה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 17.5% 11.2% 71.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב