דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 464 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דגים ברוטב חריף
דג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות חריף
  • 1 בסיר עמוק ורחב יש לטגן את הבצל עם 4 כפות שמן. להוסיף פלפלים אדומים ופלפלים חריפים, להוסיף שום ולטגן עוד כ- 7 דקות.
  • 2 במקביל יש לשטוף את הדגים (לאחר שמשרים אותם במיץ הלימון למשך חצי שעה) ולסנן אותם מנוזלים מיותרים. הדגים מגיעים ב- 4-5 רצועות עבות - יש לחתוך כל רצועה כזאת ל- 2.
  • 3 יש להוסיף חצי מכמות פרוסות העגבניות, מעל העגבניות יש להניח את פרוסות הדגים ומעל הדגים להניח את יתרת העגבניות.
  • 4 כעת בקערה יש להוסיף את כל התבלינים יחד עם רסק העגבניות וכף השמן שנותרה ולערבב היטב. להוסיף כוס מים רותחים (או לפי הצורך) ולשפוך מעל פרוסות הדג והעגבניות.
  • 5 יש לבשל עם מכסה כ- 20 דקות.
  • 6 לאחר 20 דקות יש להוסיף את עלי הכוסברה ולבשל ל- 20 דקות נוספות.
  • 7 זהו - יש לאכול חם עם חלה טרייה.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. שמן ההכנה כולל את זמן השריית הדגים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 12.7% 56.5% 26.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב