דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דגים ברוטב חריף
דגים ברוטב חריף
דג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות חריף

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 464 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר עמוק ורחב יש לטגן את הבצל עם 4 כפות שמן. להוסיף פלפלים אדומים ופלפלים חריפים, להוסיף שום ולטגן עוד כ- 7 דקות.
  • 2 במקביל יש לשטוף את הדגים (לאחר שמשרים אותם במיץ הלימון למשך חצי שעה) ולסנן אותם מנוזלים מיותרים. הדגים מגיעים ב- 4-5 רצועות עבות - יש לחתוך כל רצועה כזאת ל- 2.
  • 3 יש להוסיף חצי מכמות פרוסות העגבניות, מעל העגבניות יש להניח את פרוסות הדגים ומעל הדגים להניח את יתרת העגבניות.
  • 4 כעת בקערה יש להוסיף את כל התבלינים יחד עם רסק העגבניות וכף השמן שנותרה ולערבב היטב. להוסיף כוס מים רותחים (או לפי הצורך) ולשפוך מעל פרוסות הדג והעגבניות.
  • 5 יש לבשל עם מכסה כ- 20 דקות.
  • 6 לאחר 20 דקות יש להוסיף את עלי הכוסברה ולבשל ל- 20 דקות נוספות.
  • 7 זהו - יש לאכול חם עם חלה טרייה.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. שמן ההכנה כולל את זמן השריית הדגים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לדף הפייסבוק של רחלי בזוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)35977
חלבונים (גרם)45.4 9.78
פחמימות (גרם)225
מתוכן סוכרים (גרם)9.22 1.99
שומנים (גרם)10.23 2.2
מתוכם שומן רווי (גרם)0.96 0.21
כולסטרול (מ"ג)191.67 41.28
נתרן (מ"ג)741.14159.61
סיבים תזונתיים (גרם)3.19 0.69
מים (גרם)368.2679.31
ליקופן (מ"ג)3.490.75
ויטמין A (מק"ג)202.7543.66
ויטמין B (מ"ג)7.751.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.270.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.310.07
ויטמין B3 (מ"ג)4.610.99
ויטמין B5 (מ"ג)1.820.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.670.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)57.6112.41
ויטמין B12 (מק"ג)3.670.79
ויטמין C (מ"ג)213.8146.05
ויטמין E (מ"ג)2.260.49
ויטמין K (מק"ג)58.0712.51
סידן (מ"ג)221.8747.78
ברזל (מ"ג)3.820.82
מגנזיום (מ"ג)97.2720.95
זרחן (מ"ג)513.61110.61
אבץ (מ"ג)2.930.63
אשלגן (מ"ג)1,193256.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.990.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.430.09
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.260.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 12.7% 56.5% 26.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.