דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

120 מנות/יחידות, 61 גרם למנה\יחידה (כ- 30 פרוסות מכל נתח)

  • חזה הודו - 4 יחידה - סה"כ (7 ק"ג)
    חזות הודו שלמים ונקיים
  • מלח - 6 כפית שטוחה
    לפי הצורך, הסבר באופן ההכנה
  • סוכר - 6 כפית שטוחה - סה"כ (30 גרם)
    לפי הצורך, הסבר באופן ההכנה
  • פפריקה - 3 כף שטוחה
  • תערובת תיבול לגריל עוף - 2 כף שטוחה
  • סומק - 1/4 כפית
    מעט סומק - לא חובה
  • שמן זית - 8 כף - סה"כ (80 מ"ל)
    או שמן איכותי אחר
  • חרדל גרגירים - 3 כף - סה"כ (45 גרם)
  • דבש - 3 כף - סה"כ (66 גרם)
  • מים - 8 כוסות
    לפי הצורך, הסבר באופן ההכנה

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פסטרמה הודו ביתית
פסטרמה בסגנון ביתי
  • 1 כל 2 חזות הודו שמים בקערה גדולה או סיר. אפשר לשים את כולם בסיר או קערה גדולה מספיק. מודדים מים עם כוס עד שהמים מכסים את החזות. לכוס האחרונה מוסיפים יחס של כפית מלח וכפית סוכר לכל כוס מים. בוחשים עד המסה ומוזגים (ל- 2 חזות העוף יצא יחס של 4 כוסות מים, 3 כפיות מלח ו- 3 כפיות סוכר. כך עושים עם 2 חזות ההודו הנוספים).
  • 2 כששתי הקערות עם חזות ההודו מכוסות במים, מניחים צלחת גדולה או מכסה של סיר, סוגרים בשקית ניילון ושומרים במקרר עד למחרת.
  • 3 מוציאים את חזות ההודו, שופכים את המים ומחזירים לקערות. בקערה אחת מפזרים את הפפריקה, גריל העוף והסומק.
  • 4 מוזגים כ- 4 כפות שמן ומעסים היטב את החזות כך שיצופו בתבלינים מכל הכיוונים.
  • 5 בקערה השנייה שמים את החרדל והדבש (אפשר להוסיף שום כתוש, פלפל טחון).
  • 6 מוזגים כ- 4 כפות שמן ומעסים היטב עד שהחזות מצופים היטב מכל הכיוונים.
  • 7 קושרים את חזות ההודו עם חבל שמשון, או משתמשים ברשת מיוחדת לצלי. מניחים את הצלחת/מכסה הסיר על החזות המתובלים, סוגרים בשקית ניילון ושומרים במקרר עד למחרת.
  • 8 מרפדים תבנית של התנור בנייר אפייה. מניחים רשת מתכת על התבנית. על רשת המתכת מניחים את החזות ואופים בחום בינוני של 180 מעלות עד שהם משחימים קלות (כ- 45 דקות). אפשר מדי פעם להרטיב אותם עם הנוזל שנוצר בתחתית התבנית.
  • 9 לאחר שהם משחימים, מוציאים את התבנית, הופכים את החזות ואופים עוד כ- 15 דקות. מוציאים מהתנור ולאחר שהם מתקררים פורסים, מחלקים לשקיות ומקפיאים.
  • 10 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 שיטות רבות יש להכנת פסטרמה בבית. מכל אלא שהכנתי, זו אחת המוצלחות. התיבול במתכון נתון לשינוי לפי הטעם האישי.
  • 2 זמן האפייה מותנה בגודל החזות, ככול שהם גדולים יותר - דרוש זמן רב יותר ולהיפך.
  • 3 אפשר להקפיא את החזות שלמים ולפרוס רק אחד בכל פעם.
  • 4 קל להתחיל לפרוס עד שמגיעים לחבל ואז לחתוך אותו ולשחרר. במידה ומשתמשים ברשת, יש להסיר אותה לפני הפריסה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 5.6% 89.9% 4.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב