דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (4 פוקאצ`ות - כל אחת 4 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פוקאצ`ה ברוטב אלפרדו
פוקאצ`ה איטלקית נהדרת
  • הכנת הבצק:
  • 1 בקערת המיקסר שמים קמח + שמרים + סוכר ומערבבים.
  • 2 מוסיפים שמן זית ומתחילים להוסיף בהדרגה את המים. מפעילים מיקסר עם וו לישה ולשים 7-8 דקות.
  • 3 מוסיפים כל פעם מים בהדרגה עד שנוצר בצק (אם הוספנו יותר מדי מים אז נוסיף קמח). לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש, עוצרים כאשר נוצר בצק רך וגמיש.
  • 4 את הבצק מניחים להתפחה עד להכפלת נפחו.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 במחבת או סיר חלבי ממיסים את החמאה. כשהיא נמסה, מוסיפים לה את הקמח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד ליצירת רביכה.
  • 2 מוסיפים את השמנת לבישול ואת החלב בזרם דק ומערבבים כל הזמן עם המטרפה בלי להפסיק.
  • 3 מתבלים במוסקט + מלח + פלפל שחור. מבשלים עד להסמכה, מורידים מהאש ומצננים קצת בטמפרטורת החדר.
  • 4 מחממים תנור ל- 200 מעלות. מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים ומתפיחים עוד 10 דקות.
  • 5 פותחים כל כדור לצורת אליפסה בעובי 1 ס"מ ומניחים בתבנית (בתבנית תנור סטנדרטית נכנסות 2 פוקאצ`ות) על גבי נייר אפייה.
  • 6 מתפיחים את הפוקאצ`ות עוד 10 דקות (בזמן שאנחנו נרדד את הכדורים, הפוקאצ`ות שרידדנו יתפחו כבר אם תשימו במקום חמים כמו ליד התנור).
  • 7 על גבי הפוקאצ`ות שמים שכבה נדיבה של רוטב אלפרדו, מסדרים פרוסות של פטריות טריות, שמים בצל (מטוגן - לא חובה) ומפזרים גבינת מוצרלה.
  • 8 מכניסים לתנור לכ- 20 דקות, אבל עדיף לבדוק כי אצל כל אחד זה תנור שונה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
למי שיש אבן אפייה אז מומלץ באמצע האפייה, אחרי שהפוקאצ`ה כמעט נאפתה - להעביר אותה על אבן האפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 18.6% 14.7% 65%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב