דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקאצ`ה ברוטב אלפרדו
פוקאצ`ה ברוטב אלפרדו
פוקאצ`ה איטלקית נהדרת

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (4 פוקאצ`ות - כל אחת 4 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 בקערת המיקסר שמים קמח + שמרים + סוכר ומערבבים.
  • 2 מוסיפים שמן זית ומתחילים להוסיף בהדרגה את המים. מפעילים מיקסר עם וו לישה ולשים 7-8 דקות.
  • 3 מוסיפים כל פעם מים בהדרגה עד שנוצר בצק (אם הוספנו יותר מדי מים אז נוסיף קמח). לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש, עוצרים כאשר נוצר בצק רך וגמיש.
  • 4 את הבצק מניחים להתפחה עד להכפלת נפחו.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 במחבת או סיר חלבי ממיסים את החמאה. כשהיא נמסה, מוסיפים לה את הקמח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד ליצירת רביכה.
  • 2 מוסיפים את השמנת לבישול ואת החלב בזרם דק ומערבבים כל הזמן עם המטרפה בלי להפסיק.
  • 3 מתבלים במוסקט + מלח + פלפל שחור. מבשלים עד להסמכה, מורידים מהאש ומצננים קצת בטמפרטורת החדר.
  • 4 מחממים תנור ל- 200 מעלות. מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים ומתפיחים עוד 10 דקות.
  • 5 פותחים כל כדור לצורת אליפסה בעובי 1 ס"מ ומניחים בתבנית (בתבנית תנור סטנדרטית נכנסות 2 פוקאצ`ות) על גבי נייר אפייה.
  • 6 מתפיחים את הפוקאצ`ות עוד 10 דקות (בזמן שאנחנו נרדד את הכדורים, הפוקאצ`ות שרידדנו יתפחו כבר אם תשימו במקום חמים כמו ליד התנור).
  • 7 על גבי הפוקאצ`ות שמים שכבה נדיבה של רוטב אלפרדו, מסדרים פרוסות של פטריות טריות, שמים בצל (מטוגן - לא חובה) ומפזרים גבינת מוצרלה.
  • 8 מכניסים לתנור לכ- 20 דקות, אבל עדיף לבדוק כי אצל כל אחד זה תנור שונה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
למי שיש אבן אפייה אז מומלץ באמצע האפייה, אחרי שהפוקאצ`ה כמעט נאפתה - להעביר אותה על אבן האפייה.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות סיון ואנונו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)210212
חלבונים (גרם)6.4 6.46
פחמימות (גרם)2829
מתוכן סוכרים (גרם)3.47 3.5
שומנים (גרם)8.12 8.2
מתוכם שומן רווי (גרם)3.95 3.98
כולסטרול (מ"ג)17.85 18.01
נתרן (מ"ג)294.81297.41
סיבים תזונתיים (גרם)0.73 0.74
מים (גרם)18.8319
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.010.01
ויטמין B (מ"ג)0.970.98
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.60.61
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.633.66
ויטמין C (מ"ג)0.940.95
ויטמין D (מק"ג)0.070.07
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.090.09
סידן (מ"ג)68.0368.63
ברזל (מ"ג)0.260.26
מגנזיום (מ"ג)2.732.75
זרחן (מ"ג)14.4714.6
אבץ (מ"ג)0.130.14
אשלגן (מ"ג)60.6261.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 18.6% 14.7% 65%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.