דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שוקולד תפוז
עוגת שוקולד מיוחדת בטעם תפוז
  • 1 מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר (1/2 עד 3/4 כוס - לפי הטעם). מוסיפים בהדרגה את החלמונים וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמן בזרם דק ואת הלבן. לבסוף מוסיפים את המצרכים היבשים בתנועות קיפול בסדר הבא: שוקולית + אבקת קקאו, קמח תופח, קוקוס ושוקולד מריר בטעם תפוז מגורר.
  • 2 יוצקים אל תבנית משומנת ואופים בחום של 160 מעלות למשך כחצי שעה.
  • 3 יוצקים על העוגה כל עוד היא חמה כוס קפה נמס (כפית אבקה עם כוס מים).
  • 4 מרכיבים את העוגה: מורחים על שכבת הבסיס את קרם השוקולד שהקצפנו ומכניסים למקפיא לשעה (אפשר להעביר מעט מהקרם לשק זילוף בשביל לעטר את העוגה).
  • 5 מוציאים מהמקפיא, מעל הקרם יוצקים את גנאש השוקולד (להרתיח את השמנת עם השוקולד) ומעטרים כיד הדמיון.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט בקוקוס גם מעל העוגה.

ציוד נדרש: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם הרתחה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 39.7% 7.4% 49.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.7 (0.74 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב