דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 878 גרם למנה\יחידה (מנה שווה לדג שלם)

  • אמנון - 2.4 ק"ג
    3-4 דגי מושט נקיים ושטופים
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
  • שום - 6.5 שיניים
    6-7 שיני שום פרוסות לעיגולים
  • לימון עם קליפה - יחידה בינונית (129 גרם)
    פרוס לפלחים
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    אחד חתוך לטבעות ואחד לרבעים
  • עגבנייה - 3.5 יחידות בינוניות - סה"כ (602 גרם)
    3-4 עגבניות חצויות לרבעים
  • תערובת גריל לדג - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • שמן קנולה - 4.5 כפות - סה"כ (45 מ"ל)
    4-5 כפות שמן
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    תלוי במליחות האישית והרצויה
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דגי מושט אפויים בתנור
דג שלם אפוי
  • 1 את דגי המושט (3-4 דגים במשקל 500-700 גרם כל אחד) יש להשרות במיץ לימון ומים כחצי שעה.
  • 2 יש לייבש את דגי המושט לאחר ההשרייה ולהניחם בתבנית עם נייר אפייה. כעת יש לחתוך פסים לאורך הדג.
  • 3 להמליח ולפלפל את העגבניות והבצל החתוכים לרבעים.
  • 4 לשמן היטב את הדגים, להמליח את הדגים מבפנים ומבחוץ. למלא כל דג בפרוסות שום, לימון ובצל חתוך לטבעות.
  • 5 להכניס לאורך הפסים פרוסות שום.
  • 6 לסדר בתבנית את הבצלים והעגבניות, לכסות בנייר כסף ולאפות למשך 20 דקות על חום של 180 מעלות.
  • 7 לאחר מכן להוריד את נייר הכסף ולאפות עד הזהבה.
  • 8 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 12.6% 76% 9.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב