דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דג שלם אפוי

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 878 גרם למנה\יחידה (מנה שווה לדג שלם)

  • אמנון - 2.4 ק"ג
    3-4 דגי מושט נקיים ושטופים
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
  • שום - 6.5 שיניים
    6-7 שיני שום פרוסות לעיגולים
  • לימון עם קליפה - יחידה בינונית (129 גרם)
    פרוס לפלחים
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    אחד חתוך לטבעות ואחד לרבעים
  • עגבנייה - 3.5 יחידות בינוניות - סה"כ (602 גרם)
    3-4 עגבניות חצויות לרבעים
  • תערובת גריל לדג - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • שמן קנולה - 4.5 כפות - סה"כ (45 מ"ל)
    4-5 כפות שמן
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    תלוי במליחות האישית והרצויה
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 את דגי המושט (3-4 דגים במשקל 500-700 גרם כל אחד) יש להשרות במיץ לימון ומים כחצי שעה.
  • 2 יש לייבש את דגי המושט לאחר ההשרייה ולהניחם בתבנית עם נייר אפייה. כעת יש לחתוך פסים לאורך הדג.
  • 3 להמליח ולפלפל את העגבניות והבצל החתוכים לרבעים.
  • 4 לשמן היטב את הדגים, להמליח את הדגים מבפנים ומבחוץ. למלא כל דג בפרוסות שום, לימון ובצל חתוך לטבעות.
  • 5 להכניס לאורך הפסים פרוסות שום.
  • 6 לסדר בתבנית את הבצלים והעגבניות, לכסות בנייר כסף ולאפות למשך 20 דקות על חום של 180 מעלות.
  • 7 לאחר מכן להוריד את נייר הכסף ולאפות עד הזהבה.
  • 8 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו לדף הפייסבוק של רחלי בזוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)941107
חלבונים (גרם)160.33 18.26
פחמימות (גרם)202
מתוכן סוכרים (גרם)7 0.8
שומנים (גרם)26.69 3.04
מתוכם שומן רווי (גרם)6.38 0.73
כולסטרול (מ"ג)342 38.94
נתרן (מ"ג)1,230140
סיבים תזונתיים (גרם)3.75 0.43
מים (גרם)668.1276.07
ליקופן (מ"ג)4.580.52
ויטמין A (מק"ג)36.864.2
ויטמין B (מ"ג)36.314.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.680.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.510.06
ויטמין B3 (מ"ג)29.533.36
ויטמין B5 (מ"ג)4.40.5
ויטמין B6 (מ"ג)1.120.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)66.277.55
ויטמין B12 (מק"ג)11.161.27
ויטמין C (מ"ג)69.427.9
ויטמין E (מ"ג)5.620.64
ויטמין K (מק"ג)10.321.18
סידן (מ"ג)156.1817.78
ברזל (מ"ג)5.780.66
מגנזיום (מ"ג)231.8526.4
זרחן (מ"ג)1,311149.27
אבץ (מ"ג)2.970.34
אשלגן (מ"ג)2,815320.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.770.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.290.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.860.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.780.66
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.640.53

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 12.6% 76% 9.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.