דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (כ- 12 יחידות קלצונה גדולות (כל יחידה שווה ל- 2 מנות))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קלצונה טונה וירקות
קלצונה במילוי מפתיע
  • 1 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר יחד, יוצרים גומה, מוסיפים את הדבש ואת המים הפושרים בהדרגה. מוסיפים את 1/3 כוס שמן הזית והמלח וממשיכים ללוש עוד מספר דקות, עד שנוצר בצק במרקם רך וחלק אך לא דביק. מורחים על פני הבצק כף שמן זית, מכסים ומתפיחים כשעה. מורידים את האוויר מהבצק שתפח, לשים מעט ומתפיחים שוב.
  • 2 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 12 כדורים, מכסים ומתפיחים.
  • 3 מרדדים כל כדור לעלה דק, כחצי ס"מ, ממלאים במעט מהמלית לאחר שערבבנו את כל מצרכי המלית (כ- 2 כפות - לא לשכוח את הביצים הקשות), סוגרים לחצי סהר ומהדקים את שולי הבצק (פשוט מרימים מהשוליים מתחת כלפי השוליים למעלה ו"צובטים" כמה פעמים).
  • 4 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה הטרופה עם החלב (או המים), ומשהים לתפיחה קצרה לפני אפייה, כרבע שעה.
  • 5 אופים בחום של 190 מעלות עד הזהבה, כרבע שעה.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן ההתפחה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 11.2% 18.1% 69.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב