דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת גבינה אפויה עם צימוקים בציפוי שוקולד
עוגה טעימה המשלבת גבינה ושוקולד
  • 1 מפרידים 4 ביצים: נזהרים לא לערבב חלבונים עם חלמונים. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חלמונים עם 100 גרם סוכר, 90 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, תמצית וניל וגרידת לימון, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 2 מוסיפים גבינת טבורוג וצימוקים ומערבבים כדקה אחת. מעבירים לקערה נפרדת.
  • 3 בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף אוורירי ויציב. מעבירים אותם לקערה עם תערובת הגבינה ומקפלים פנימה.
  • 4 משמנים ומקמחים את התבנית (תבנית אינגליש קייק של פיירקס). מעבירים אליה את התערובת ומחליקים את החלק העליון. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 50 דקות. לא פותחים את דלת התנור! משאירים את העוגה להתקרר יחד עם התנור לפחות למשך שעה.
  • 5 בינתיים מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים על אש נמוכה 10 גרם חמאה עם שוקולד, מוסיפים 2 כפות סוכר ושמנת חמוצה, ומערבבים יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  • 6 מוציאים את העוגה מהתנור, הופכים אותה על צלחת הגשה ומורחים בציפוי השוקולד. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות אבל עדיף ללילה שלם. פורסים ומגישים. שומרים במקרר.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 במקום גבינת טבורוג 5% של משק צוריאל אפשר להשתמש בגבינת טוב טעם 3%.
  • 2 אפשר להפחית את כמות הסוכר. אפשר להשתמש בסוכר חום אבל העוגה תצא כהה יותר.
  • 3 אפשר להשמיט את הצימוקים אם לא אוהבים, אבל בסה"כ הם מהווים תוספת נחמדה וטעימה. אפשר להחליף בחמוציות.
  • 4 בהכנת ציפוי השוקולד - במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש ב- 2-3 כפות קקאו איכותי.
  • 5 אם אין לכם מיקסר, אפשר להסתדר גם עם מטרפה ידנית. זה גם עוזר בבניית שרירים חיוך
  • 6 תעשו לעצמכם טובה - תיאזרו בסבלנות ואל תאכלו את העוגה כשהיא עדיין חמה. תכניסו אותה למקרר, שם היא תתייצב וכל הטעמים שלה "ייפתחו".

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק של פיירקס.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 29.6% 21.2% 48.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.43 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב