מצרכים למתכון
9 מנות/יחידות, 381 גרם למנה\יחידה (8-10 סועדים)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק דגים לחורף, צילום: אסף לוי
- 1 בסיר בינוני מטגנים את הבצל או את פרוסות הכרישה, הסלרי והשום עם השמן, עד להזהבה.
- 2 מוסיפים לסיר את העגבניות (עדיף ללא קליפה) ואת הקטשופ/תרכיז העגבניות.
- 3 מבשלים על אש בינונית עד לבעבוע קל ומוסיפים את כל התבלינים.
- 4 מוסיפים את שאר הירקות החתוכים ומים/ציר דגים (או שמנת - אם רוצים מרק עגבניות רוזה) לפי רצון סמיכות.
- 5 מתבלים לפי הטעם. מבשלים עד לריכוך הירקות.
- 6 את שאריות הדג (אפשר להשתמש בכל דג מלבד בסלמון) אפשר לטגן קלות בטיפה שמן זית במחבת (טפלון) בנפרד מהסיר, ולהוסיף שתי דקות לפני ההגשה.
- 7 לגבי רמת נוזליות - מוסיפים כל פעם מעט מים כדי לראות אם מספיק סמיך.
- 8 הרי לכם מרק דגים מושלם - בתיאבון
- הגשה:
- 1 מגישים את המרק בקערות אישיות עמוקות.
- 2 אפשרויות קישוט נרחבות: קצפת משמנת מתוקה/כף שמנת חמוצה/עשבי תיבול טריים.
- 3 יוצאי הונגריה יעדיפו בצקניות שנקראות "נוקרלי" או אפילו אורז לבן מבושל.
- 4 אוהבי המטבח האיטלקי יוסיפו חופן פסטה מבושלת.
- 5 אפשרות קישוט למשקיענים: שמן בזיליקום (בזיליקום טחון עם שמן זית).
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אופציונאלי: שימוש בשמנת. תיבול נוסף: עלי בזיליקום/מרווה/אורגנו טריים.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. באדיבות קייטרינג פוד דיזיין.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.9% |
13.2% |
34.4% |
45.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב