דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 569 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קדרת אסאדו וכתף בקר עם ירקות שורש
קדרה שמחממת את הלב בחורף
  • 1 מקלפים את כל הירקות וחותכים גס. משאירים את הבצלצלים ושיני השום שלמים.
  • 2 מקמחים חתיכות בשר ו"סוגרים" מכל הצדדים במעט שמן במחבת רחבה וכבדה (סוטז`) שיכולה להיכנס לתנור. מעבירים לכלי אחר.
  • 3 באותה מחבת מקפיצים כמה דקות את כל הירקות ואחרי זה מוסיפים יין. מערבבים ומבשלים כ- 10 דקות.
  • 4 בסיר קטן על אש בינונית מכינים את נוזלי הבישול: מערבבים ציר עוף/מים וכל התבלינים ומביאים לרתיחה. סה"כ צריכים לצאת כשלוש וחצי כוסות נוזלי בישול.
  • 5 מחזירים את הבשר למחבת עם הירקות ביין, מוסיפים את נוזלי הבישול, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • 6 מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות לשעתיים-שלוש.
  • 7 מוציאים בזהירות מהתנור ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה והרבה לחם (לפי הטעם).
  • 8 הקדרה מוכנה - בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להשתמש בכל הירקות שאוהבים. סה"כ צריך להיות כק"ג ירקות שונים לסיר/מחבת של לפחות 4 ליטרים.
  • 2 מי שלא אוהב בישול ביין יכול לוותר ולהחליף את כוס היין בכוס של כל נוזל אחר, אבל עדיף שלא. כמות היין במתכון לא גדולה, כמעט ולא מרגישים אותו, אבל הוא מוסיף המון לטעם וניחוח המנה.
  • 3 תרגישו חופשיים לשחק עם התיבול, אבל קחו בחשבון ששורש פטרוזיליה וסלרי הם גם על תקן תיבול.
  • 4 באופן עקרוני אפשר להכין את המנה הזו על גז, על אש מאוד נמוכה במשך זמן זהה, בין שעתיים לשלוש שעות. אני באופן אישי מעדיפה אחרי הרתיחה להעביר את המחבת לתנור.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל השחור ותוספת הפטרוזיליה מעל המנה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 28.6% 33.5% 32.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב