דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 183 גרם למנה\יחידה (10-12 לחמניות)

  • הבצק
  • קמח לבן - 4 כוסות - סה"כ (620 גרם)
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
  • דבש - כפית (9 גרם)
    כפית גדושה
  • קוטג` 5% - קופסת פלסטיק (250 גרם)
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • ביצה - Large
  • מלח - 1/2 כף שטוחה
  • מים -  כוסות - סה"כ (300 מ"ל)
    פושרים
  • המלית
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    אדומים ופרוסים
  • שמן זית - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
    לטיגון הבצל

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחמניות קוטג` ובצל
שילוב נהדר בין קוטג` ובצל
  • 1 מערבבים סוכר, שמרים וקמח יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את שאר החומרים (חוץ מהמלח ושמן הזית) ואת המים בהדרגה. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש מספר דקות עד שנוצר בצק חלק ורך אך לא דביק (רואים בבצק גושים קטנים של גבינת הקוטג` וזה בסדר ככה). משמנים את הקערה במעט שמן זית, מעל מניחים את הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה. מורידים את האוויר מהבצק שתפח, לשים מעט ומתפיחים שוב.
  • 2 מטגנים את הבצלים בשמן הזית עד ריכוך והזהבה.
  • 3 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח, מחלקים ל- 10 עד 12 כדורים, מכסים ומתפיחים.
  • 4 מותחים כל כדור לצורת אליפסה ומרדדים לעלה דק. לוקחים מעט מהבצל המטוגן ומפזרים על קצה אחד של הבצק המרודד, לאורכו. מגלגלים לרולדה (מתחילים לגלגל מהקצה בלי הבצל), ממשיכים לצורת שבלול.
  • 5 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים שוב כ- 20 דקות.
  • 6 אופים בחום של 190 מעלות כ- 10 עד 15 דקות, עד הזהבה.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 12.1% 14.1% 72.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב