מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 402 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
דג טונה לארוחת שישי
- 1 משרים את נתחי הדג במים עם מיץ הלימון למשך שעה ומסננים מכל הנוזלים.
- 2 מרתיחים את הזיתים ומסננים (חוזרים על אותה הפעולה 3 פעמים).
- 3 בסיר שטוח ורחב מניחים את הפלפלים האדומים והזיתים.
- 4 על הזיתים מניחים את נתחי הדג ומפזרים מלח גס על הדג.
- 5 בקערה מערבבים את המים (1.5-2 כוסות), השמן, הפטרוזיליה הקצוצה, הפפריקה המתוקה, הצ`ילי הגרוס והשום, מערבבים ומוזגים על הדג.
- 6 מניחים את הסיר על הגז עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מעבירים לאש בינונית לעוד כ- 10-15 דקות בישול (עם מכסה סגור).
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ לנגב עם החלה של שבת.
זמן ההכנה כולל את זמן ההשריה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.2% |
32.8% |
52.9% |
12.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב