דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 199 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
רביולי ביתי במילוי מנגולד וגבינת פטה
רביולי ביתי במילוי מיוחד וטעים
  • 1 במעבד מזון מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד שמתקבל גוש בצק רך וגמיש. מרדדים באמצעות מכונת פסטה (ל- 6) או ידנית וקורצים רביולי בצורה ובגודל הרצויים. מקמחים מעט את הבצק בין רידוד לרידוד וכמו כן, מקמחים את משטח העבודה.
  • 2 מכינים את המילוי: קוצצים דק בצל אחד ו- 2 שיני שום ומטגנים בשתי כפות שמן עד הזהבה. מוסיפים מנגולד חתוך לרצועות גסות ומטגנים יחד עד שהמנגולד נהיה רך ומאבד חצי מהנפח שלו. מקררים, מסננים נוזלים מיותרים, מוסיפים גבינת פטה מפוררת, מתבלים (קורט מלח, קורט פלפל שחור וקורט מוסקט - לפי הטעם) ומערבבים היטב.
  • 3 ממלאים את הרביולי: על כל עיגול בצק מניחים בין חצי כפית לכפית מילוי, מרטיבים את קצוות הבצק ומכסים עם עיגול נוסף. מהדקים את הקצוות.
  • 4 מבשלים את הרביולי: בסיר גדול מרתיחים מים עם חצי כפית מלח, זורקים פנימה רביולי ומבשלים כ- 10 דקות או עד שהרביולי מוכנים וצפים על פני המים.
  • 5 בינתיים מכינים רוטב: מטגנים בשתי כפות שמן בצל אחד ו- 3 שיני שום קצוצות, מוסיפים עגבניות שרי חתוכות לרבעים, כוס מחית עגבניות Passata, קצת מים במידת הצורך (עם הרוטב סמיך מדי) ומתבלים לפי הטעם (קורט מלח, קורט פלפל שחור, אורגנו, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה). מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות עד שהרוטב נראה מוכן.
  • 6 מגישים רביולי ביתיים על מצע רוטב עגבניות בליווי בזיליקום וגבינת פרמז`ן מגוררת.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם אין לכם מכונת פסטה אבל יש משטח עבודה גדול ונוח, בהחלט ניתן לרדד את הבצק ידנית.
  • 2 אם אתם רוצים פסטה מושקעת יותר אפשר להחליף את שלוש הביצים בשבעה חלמונים.
  • 3 אחד היתרונות הגדולים של רביולי ביתי הוא שאפשר למלא אותו בכל סוג של מילוי ולהגיש עם כל סוג של רוטב. תהיו יצירתיים! אני כבר מתכננת את הנגלה הבאה במילוי דלעת או בטטה ברוטב שמנת ונגלה נוספת במילוי בשרי.

ציוד נדרש: מעבד מזון, מכונת פסטה (לא חובה).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את גבינת הפרמזן והבזיליקום שמגישים מעל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 20.2% 17.9% 59.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב