דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 54 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

  • תפוח אדמה - 6.5 יחידות בינוניות - סה"כ (1.1 ק"ג)
    6-7 תפוחי אדמה
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • מלח - כף שטוחה
  • ביצה - 3 Large
  • שמן קנולה - כפית (5 מ"ל)
    חצי כפית + חצי כפית (אם צריך)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות תפוחי אדמה קלות להכנה
לביבות תפוחי אדמה שכולם אוהבים
  • 1 מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה בפומפיה עבה או דקה (נוח מאוד במגררת שבמעבד מזון). שמים בקערה גדולה, מועכים ומסננים את הנוזלים עד כמה שניתן.
  • 2 מוסיפים את הסוכר, המלח והביצים (אפשר להוסיף גם פלפל טחון). מערבבים היטב.
  • 3 מחממים מחבת עם ציפוי נגד הידבקות ומשמנים קלות עם כחצי כפית שמן.
  • 4 מניחים כף מבלילת תפוחי האדמה ופוחסים ללביבה, ממשיכים כך בכל המקום שיש במחבת. מכסים ולאחר כמה דקות כשהצד המטוגן שחום, הופכים לטיגון בצד השני.
  • 5 מוציאים לצלחת או כלי הגשה. ממשיכים באותה הדרך עד שהבלילה נגמרת, תוך שימון קל של המחבת בין פעם לפעם. הלביבות מוכנות!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אלו לביבות פשוטות וקלות להכנה, ניתן לאכול אותן בליווי סוכר, שמנת חמוצה או כמו שהן. ניתן להכין באותה הצורה לביבות מכל ירק שאוהבים או שילוב של כמה ירקות ביחד.

ציוד נדרש: פומפיה, מחבת עם ציפוי נגד הידבקות.

ייתכן שימוש בכמות גבוהה יותר של שמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 7.7% 13.6% 72.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב