דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות תפוחי אדמה שכולם אוהבים

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 54 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

  • תפוח אדמה - 6.5 יחידות בינוניות - סה"כ (1.1 ק"ג)
    6-7 תפוחי אדמה
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • מלח - כף שטוחה
  • ביצה - 3 Large
  • שמן קנולה - כפית (5 מ"ל)
    חצי כפית + חצי כפית (אם צריך)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה בפומפיה עבה או דקה (נוח מאוד במגררת שבמעבד מזון). שמים בקערה גדולה, מועכים ומסננים את הנוזלים עד כמה שניתן.
  • 2 מוסיפים את הסוכר, המלח והביצים (אפשר להוסיף גם פלפל טחון). מערבבים היטב.
  • 3 מחממים מחבת עם ציפוי נגד הידבקות ומשמנים קלות עם כחצי כפית שמן.
  • 4 מניחים כף מבלילת תפוחי האדמה ופוחסים ללביבה, ממשיכים כך בכל המקום שיש במחבת. מכסים ולאחר כמה דקות כשהצד המטוגן שחום, הופכים לטיגון בצד השני.
  • 5 מוציאים לצלחת או כלי הגשה. ממשיכים באותה הדרך עד שהבלילה נגמרת, תוך שימון קל של המחבת בין פעם לפעם. הלביבות מוכנות!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אלו לביבות פשוטות וקלות להכנה, ניתן לאכול אותן בליווי סוכר, שמנת חמוצה או כמו שהן. ניתן להכין באותה הצורה לביבות מכל ירק שאוהבים או שילוב של כמה ירקות ביחד.

ציוד נדרש: פומפיה, מחבת עם ציפוי נגד הידבקות.

ייתכן שימוש בכמות גבוהה יותר של שמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)53100
חלבונים (גרם)1.78 3.31
פחמימות (גרם)1018
מתוכן סוכרים (גרם)1 1.87
שומנים (גרם)1 1.87
מתוכם שומן רווי (גרם)0.28 0.52
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)30.36 56.63
נתרן (מ"ג)277.34517.42
סיבים תזונתיים (גרם)0.79 1.48
מים (גרם)40.2575.09
ויטמין A (מק"ג)13.0624.36
ויטמין B (מ"ג)1.162.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.581.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.350.65
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.7914.53
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.14
ויטמין C (מ"ג)3.256.07
ויטמין D (מק"ג)0.170.31
ויטמין E (מ"ג)0.090.17
ויטמין K (מק"ג)0.951.77
סידן (מ"ג)8.2515.4
ברזל (מ"ג)0.280.53
מגנזיום (מ"ג)9.7718.24
זרחן (מ"ג)33.7362.93
אבץ (מ"ג)0.220.42
אשלגן (מ"ג)155.45290.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.33
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.30.56
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.280.52

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 7.7% 13.6% 72.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה