דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 148 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי פריך במילוי קרם מוסלין ותותים טריים
פאי מושלם לאירוח
  • 1 הכנת הבצק: לעבד את כל החומרים בבלנדר ע"י פולסים עד לתחילת התגבשות הבצק, ולאחד בעזרת הידיים את הבצק לכדור עגול ושטוח.
  • 2 לעטוף בניילון נצמד ולהכניסו למקרר לשלוש שעות לפחות.
  • 3 לאחר מכן להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד אותו לעיגול בקוטר של כ- 28 ס"מ ולרפד איתו רינג בקוטר 22 ס"מ (אני השתמשתי ברינג עם שוליים חלקים שהונח על גבי נייר אפייה).
  • 4 לחורר את בצק הפאי בבסיסו בעזרת מזלג, ולהכניסו שוב למקרר לשעה קלה, לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות למשך 20 דקות, עד לקבלת גוון זהוב קל.
  • 5 הכנת קרם מוסלין: לערבב חלמונים עם קורנפלור בעזרת מטרפה לתערובת חלקה, ובמקביל להביא לרתיחה בקלחת חלב, סוכר והוניל. לבצע השוואת טמפרטורות עם החלמונים והקורנפלור, להחזיר חזרה לקלחת, ולערבב נמרצות עד לקבלת קרם חלק.
  • 6 להוסיף את החמאה בחתיכות ולערבב עד להמסה. להעביר לקערה, לכסות בניילון נצמד למניעת התגבשות קרום מעל הקרם ולהניח במקרר לפחות למשך שעתיים. אח"כ להוציא את הקרם מהמקרר ולערבב עם 150 מ"ל שמנת מוקצפת וכף אחת פודינג וניל.
  • 7 הרכבת הפאי - לתוך בצק הפאי שהצטנן לצקת מהקרם עד שלושת רבעים מגובהו, ולסדר מעל תותים חצויים (אני רכשתי קילו תותים והשתמשתי בחלקם כי תמיד בכל קילו יוצאים כמה תותים שאינם טריים).
  • 8 למרוח נפאג` על התותים לשם קבלת ברק מרשים.
  • 9 לשמור בקירור למשך יממה.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית לפאי בקוטר 22 ס"מ ובגובה 2.5-3 ס"מ, רינג בקוטר 22 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את תרמיל הוניל. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 31.2% 8.7% 56.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב