דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 36 גרם למנה\יחידה (כ- 30 ריבועי שומשום (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שומשומיות
שומשומיות המכילות כמות גבוהה של סידן
  • 1 לערבב בקערה את כל מצרכי השומשומיות.
  • 2 לשמן תבנית 20x30 (או כל תבנית מתאימה אחרת) במעט שמן. בשלב זה ניתן לפזר גם מעט פירורי לחם על התבנית (לא חובה). להעביר את התערובת אל התבנית ולהדק היטב עם הידיים.
  • 3 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 4 לחרוץ לפני האפייה לריבועים של 4x4 ס"מ או בגודל שרוצים, להכניס לתנור ולאפות כ- 25 דקות עד שהשומשומיות מקבלות גוון שחום (לא שרוף).
  • 5 להוציא את התבנית מהתנור, לחתוך את השומשומיות בדיוק במקום שחרצנו, לקרר ולהתענג.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
התבנית משפיעה על גובה השומשומיות - אם אתם אוהבים שומשומיות דקות יותר רצוי שתאפו בתבנית גדולה.

זמן האפייה עשוי להשתנות בתנורי אפייה שונים - לכן יש לשים לב תוך כדי אפייה שהשומשומיות לא נשרפות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 37.7% 13.2% 43.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.73 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב