דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 687 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק תירס ללא גלוטן
מרק תירס סמיך לצליאקים
  • 1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן בסיר עד להזהבה קלה, מוסיפים את אבקת המרק, בוחשים ומוסיפים את המים.
  • 2 מוסיפים מעט יותר מחצי חבילת גרגירי התירס ומבשלים כחצי שעה על להבה בינונית עד שהתירס רך.
  • 3 מסירים מהלהבה ומרסקים את תכולת הסיר בעזרת מוט בלנדר. משיבים לאש, מוסיפים את גרגירי התירס הנותרים ומבשלים כרבע שעה.
  • 4 בצנצנת נקייה עם מכסה שמים 2 כפות קורנפלור, מוסיפים כרבע כוס מים ומשקשקים עד להמסת הקורנפלור וקבלת נוזל ללא גושים.
  • 5 מוזגים את תערובת הקורנפלור לסיר, בוחשים ומבשלים כ- 5 דקות להסמכת המרק. באותה הצנצנת משקשקים ביצה שלמה אחת או שתיים, מוזגים בזרם דק תוך כדי בחישה לסיר המרק הרותח, מבשלים עוד כ- 5 דקות ומכבים את האש. מרק התירס ללא גלוטן מוכן!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש עם מעט גבינה צהובה או פרמזן מגוררת. המרק טעים גם ללא תוספת הביצה. ניתן להוסיף פלפל טחון.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 12.4% 12.8% 72.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב