דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה (20 אצבעות פילו)

  • עלי הפילו
  • פילו - 10 עלים - סה"כ (416 גרם)
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    להברשה על העלים - או תרסיס
  • המלית
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון הירקות
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    פרוס לחצאי טבעות
  • כרוב - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (770 גרם)
    פרוס דק
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורר
  • תרד - כוס-קצוץ (65 גרם)
  • מלח גס - כפית גדושה
  • פלפל שחור גרוס - כפית שטוחה
  • צ`ילי גרוס - קורט (1 גרם)
  • אבקת מרק בצל - כפית גדושה (12 גרם)
  • רוטב סויה - 1/2 כף - סה"כ (5 מ"ל)
  • הציפוי
  • ביצה - Large
    טרופה - להברשה
  • שומשום - 3 כפות - סה"כ (36 גרם)
    כפות גדושות

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אצבעות עלי פילו עם מלית ירקות
אגרול אפוי ממולא בירקות
  • 1 מתחילים עם הכנת המלית: מטגנים בשמן הזית את הבצל עד להזהבה. מוסיפים תוך כדי הטיגון בהדרגה את הכרוב, הגזר והתרד, מפזרים מעל את המלח הגס ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לריכוך קל של הירקות (כ- 5 דקות).
  • 2 בסוף מוסיפים את הפלפל השחור הגרוס, הצ`ילי, אבקת מרק הבצל ורוטב הסויה. מערבבים ומטגנים עוד כ- 2 דקות. המלית מוכנה.
  • 3 מניחים דף שלם של פילו על משטח העבודה, מורחים בעזרת מברשת מעט שמן זית (מתוך רבע הכוס) על מחצית מהעלה, מקפלים את העלה לחצי לאורכו, כשהצד הלא משומן מעל.
  • 4 חוצים בעזרת סכין את מלבן דף הבצק לשניים (כך מכל דף פילו יוצאים שני אצבעות פילו). שוב מברישים במעט שמן זית את פני הבצק.
  • 5 מניחים מעט מהמלית (כף גדושה בערך), מקפלים את השוליים כסנטימטר כל צד ומגלגלים לצורת סיגר.
  • 6 מניחים את הסיגרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
  • 7 אופים בחום של 180-190 מעלות למשך כ- 10-12 דקות עד להזהבה.
  • 8 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לשלב עם השומשום גם קצח.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 21.1% 12.3% 62.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב