דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אצבעות עלי פילו עם מלית ירקות
אצבעות עלי פילו עם מלית ירקות
אגרול אפוי ממולא בירקות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה (20 אצבעות פילו)

  • עלי הפילו
  • פילו - 10 עלה - סה"כ (416 גרם)
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    להברשה על העלים - או תרסיס
  • המלית
  • שמן זית - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון הירקות
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    פרוס לחצאי טבעות
  • כרוב - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (770 גרם)
    פרוס דק
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורר
  • תרד - כוס-קצוץ (65 גרם)
  • מלח גס - כפית גדושה
  • פלפל שחור גרוס - כפית שטוחה
  • צ`ילי גרוס - קורט (1 גרם)
  • אבקת מרק בצל - כפית גדושה (12 גרם)
  • רוטב סויה - 1/2 כף - סה"כ (5 מ"ל)
  • הציפוי
  • ביצה - Large
    טרופה - להברשה
  • שומשום - 3 כף - סה"כ (36 גרם)
    כפות גדושות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מתחילים עם הכנת המלית: מטגנים בשמן הזית את הבצל עד להזהבה. מוסיפים תוך כדי הטיגון בהדרגה את הכרוב, הגזר והתרד, מפזרים מעל את המלח הגס ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לריכוך קל של הירקות (כ- 5 דקות).
  • 2 בסוף מוסיפים את הפלפל השחור הגרוס, הצ`ילי, אבקת מרק הבצל ורוטב הסויה. מערבבים ומטגנים עוד כ- 2 דקות. המלית מוכנה.
  • 3 מניחים דף שלם של פילו על משטח העבודה, מורחים בעזרת מברשת מעט שמן זית (מתוך רבע הכוס) על מחצית מהעלה, מקפלים את העלה לחצי לאורכו, כשהצד הלא משומן מעל.
  • 4 חוצים בעזרת סכין את מלבן דף הבצק לשניים (כך מכל דף פילו יוצאים שני אצבעות פילו). שוב מברישים במעט שמן זית את פני הבצק.
  • 5 מניחים מעט מהמלית (כף גדושה בערך), מקפלים את השוליים כסנטימטר כל צד ומגלגלים לצורת סיגר.
  • 6 מניחים את הסיגרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
  • 7 אופים בחום של 180-190 מעלות למשך כ- 10-12 דקות עד להזהבה.
  • 8 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לשלב עם השומשום גם קצח.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)142 קלוריות148 קלוריות
חלבונים3.5 גרם3.7 גרם
פחמימות18 גרם19 גרם
מתוכן סוכרים2.1 גרם2.1 גרם
שומנים6.1 גרם6.3 גרם
מתוכם שומן רווי976.4 מ"ג1,016.0 מ"ג
מתוכם שומן טראנס1.3 מ"ג1.3 מ"ג
כולסטרול12.6 מ"ג13.2 מ"ג
נתרן299.5 מ"ג311.6 מ"ג
סיבים תזונתיים1.2 גרם1.3 גרם
מים60.5 גרם63 גרם
ויטמין A73.4 מק"ג76.4 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)523.4 מק"ג544.7 מק"ג
ויטמין B138.5 מק"ג40.1 מק"ג
ויטמין B244.1 מק"ג45.9 מק"ג
ויטמין B3177.9 מק"ג185.1 מק"ג
ויטמין B5155.4 מק"ג161.7 מק"ג
ויטמין B686.4 מק"ג89.9 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B921.1 מק"ג22 מק"ג
ויטמין B120 מק"ג0 מק"ג
ויטמין C15.8 מ"ג16.4 מ"ג
ויטמין D0.1 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין E220.1 מק"ג229.1 מק"ג
ויטמין K58.7 מק"ג61.1 מק"ג
סידן30.1 מ"ג31.3 מ"ג
ברזל299.3 מק"ג311.4 מק"ג
מגנזיום11.4 מ"ג11.8 מ"ג
זרחן28.6 מ"ג29.8 מ"ג
אבץ190.9 מק"ג198.7 מק"ג
אשלגן135.6 מ"ג141.1 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות94.3 מ"ג98.1 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 310.7 מ"ג11.1 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 673.2 מ"ג76.2 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות136.6 מ"ג142.1 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9124.2 מ"ג129.2 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 21.1% 12.3% 62.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.