דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אצבעות עלי פילו עם מלית ירקות
אצבעות עלי פילו עם מלית ירקות
אגרול אפוי ממולא בירקות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה (20 אצבעות פילו)

  • עלי הפילו
  • פילו - 10 עלים - סה"כ (416 גרם)
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    להברשה על העלים - או תרסיס
  • המלית
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון הירקות
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    פרוס לחצאי טבעות
  • כרוב - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (770 גרם)
    פרוס דק
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורר
  • תרד - כוס-קצוץ (65 גרם)
  • מלח גס - כפית גדושה
  • פלפל שחור גרוס - כפית שטוחה
  • צ`ילי גרוס - קורט (1 גרם)
  • אבקת מרק בצל - כפית גדושה (12 גרם)
  • רוטב סויה - 1/2 כף - סה"כ (5 מ"ל)
  • הציפוי
  • ביצה - יחידהL
    טרופה - להברשה
  • שומשום - 3 כפות - סה"כ (36 גרם)
    כפות גדושות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מתחילים עם הכנת המלית: מטגנים בשמן הזית את הבצל עד להזהבה. מוסיפים תוך כדי הטיגון בהדרגה את הכרוב, הגזר והתרד, מפזרים מעל את המלח הגס ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לריכוך קל של הירקות (כ- 5 דקות).
  • 2 בסוף מוסיפים את הפלפל השחור הגרוס, הצ`ילי, אבקת מרק הבצל ורוטב הסויה. מערבבים ומטגנים עוד כ- 2 דקות. המלית מוכנה.
  • 3 מניחים דף שלם של פילו על משטח העבודה, מורחים בעזרת מברשת מעט שמן זית (מתוך רבע הכוס) על מחצית מהעלה, מקפלים את העלה לחצי לאורכו, כשהצד הלא משומן מעל.
  • 4 חוצים בעזרת סכין את מלבן דף הבצק לשניים (כך מכל דף פילו יוצאים שני אצבעות פילו). שוב מברישים במעט שמן זית את פני הבצק.
  • 5 מניחים מעט מהמלית (כף גדושה בערך), מקפלים את השוליים כסנטימטר כל צד ומגלגלים לצורת סיגר.
  • 6 מניחים את הסיגרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
  • 7 אופים בחום של 180-190 מעלות למשך כ- 10-12 דקות עד להזהבה.
  • 8 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לשלב עם השומשום גם קצח.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)142148
חלבונים (גרם)3.53 3.67
פחמימות (גרם)1819
מתוכן סוכרים (גרם)2.06 2.15
שומנים (גרם)6.08 6.33
מתוכם שומן רווי (גרם)0.98 1.02
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)12.65 13.16
נתרן (מ"ג)299.47311.62
סיבים תזונתיים (גרם)1.21 1.26
מים (גרם)60.5362.99
ויטמין A (מק"ג)73.4376.4
ויטמין B (מ"ג)0.520.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.180.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.1121.97
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.03
ויטמין C (מ"ג)15.7916.43
ויטמין D (מק"ג)0.070.07
ויטמין E (מ"ג)0.220.23
ויטמין K (מק"ג)58.7561.13
סידן (מ"ג)30.0731.29
ברזל (מ"ג)0.30.31
מגנזיום (מ"ג)11.3611.82
זרחן (מ"ג)28.6229.79
אבץ (מ"ג)0.190.2
אשלגן (מ"ג)135.6141.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 21.1% 12.3% 62.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.