דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 78 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת תותים ופיסטוקים
טעם תותי השדה וטעם הפיסטוקים משתלבים נהדר
  • 1 חותכים תותים ופיסטוקים לחתיכות גסות. זורים על תותים מעט קמח (כחצי כפית) ומערבבים בעזרת ידיים.
  • 2 בקערה באמצעות מיקסר מקציפים חמאה רכה עם סוכר.
  • 3 מוסיפים ביצים (אחת כל פעם) וממשיכים להקציף.
  • 4 מוסיפים יוגורט ותמצית וניל, ומערבבים בפעם האחרונה.
  • 5 מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים בעזרת מרית בכמה תנועות קיפול בודדות. לא לערבב יותר מדי!
  • 6 מקפלים פנימה תותים ופיסטוקים חתוכים - כמה קיפולים בלבד.
  • 7 משמנים ומקמחים תבנית אפייה (אינגליש קייק). מעבירים את התערובת הסמיכה פנימה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 50 דקות או אפילו שעה, תלוי בתנור. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש וללא פירורים. במידת הצורך, אם העוגה משחימה מדי מלמעלה, מכסים את התבנית עם נייר כסף.
  • 8 מקררים, מוציאים מהתבנית, זורים אבקת סוכר, פורסים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
  • 9 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להכין את העוגה בלי פיסטוקים, רק עם תותים. אפשר להחליף את הפיסטוקים באגוזים, שקדים או צנוברים.
  • 2 אפשר להחליף סוכר לבן בחום, אבל אז העוגה תהיה כהה יותר.
  • 3 באופן עיקרוני ניתן להחליף את החמאה בחצי כוס שמן, אבל דווקא בעוגה הזו לחמאה יש תפקיד חשוב ואף מכריע, אז הפעם אני לא ממליצה.
  • 4 אם רוצים עוגת פרווה, אפשר להחליף את החמאה בשמן ואת היוגורט במיץ תפוזים. תקבלו עוגה אחרת... בקיצור, יש הרבה מתכונים טובים לעוגות פרווה. את העוגה הזו תכינו כשמתאים לכם חלבי.

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 23.6% 9.6% 65.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב