דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 571 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוח אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.01 ק"ג)
    חתוכים דק (חצי סנטימטר)
  • עגבנייה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.03 ק"ג)
    טריות ופרוסות לחצי עיגול
  • דג פרידה - 1.2 ק"ג
    3 דגי דניס שלמים ונקיים
  • הרוטב
  • כוסברה - כוס-קצוץ (40 גרם)
  • שום - 7 שיניים
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מיץ לימון -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות
  • פפריקה - כפית שטוחה
    אדומה מתוקה - לפי הטעם
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • מוסקט טחון - 1/4 כפית - סה"כ (3 גרם)
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דג דניס בתנור
דניס שלם אפוי בתנור
  • 1 לסדר בתבנית את תפוחי האדמה ומעל לפזר את העגבניות.
  • 2 מעל יש להניח את הדגים - מומלץ לחרוץ 3 חיתוכים לאורך לכניסת הרוטב לתוך הדג.
  • 3 להכניס את מצרכי הרוטב למעבד מזון עם כל המרכיבים הרשומים - מתקבל ממרח חלק וירוק.
  • 4 למרוח על הדג מכל צדדיו, ומהרוטב שנותר גם על תפוחי האדמה והעגבניות. לעטוף את התבנית בנייר כסף.
  • 5 להכניס לתנור בחום של 180 מעלות כ- 35-40 דקות (מצב אפייה לא טורבו), ועוד 10 דקות נוספות להעביר את התנור למצב גריל (זה משחים ונותן צבע יפה לדג).
  • 6 בהצלחה - דג הדניס יוצא עסיסי וטעים חיוך

כל דג שוקל כ- 375 גרם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 11% 48% 36.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב