דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 390 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    בצל קצוץ במעבד + בצל קצוץ דק
  • שום - 3 שיניים
    2 שיני שום קצוצות + שן קצוצה
  • פטרוזיליה - 1/4 צרור - סה"כ (29 גרם)
    קצוצה
  • כוסברה - 1/4 צרור - סה"כ (23 גרם)
    קצוצה
  • אורז בסמטי - 1/2 כוס - סה"כ (73 גרם)
    אורז לא מבושל - לא משנה הסוג
  • מלח -  כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • פפריקה מתוקה - 4 גרם
    כפית + קורט
  • פפריקה חריפה -  גרם
    חצי כפית + קורט
  • שמן קנולה -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    חצי כף + 2 כפות
  • פלפל אדום - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • עגבנייה - 3.5 יחידות בינוניות - סה"כ (602 גרם)
    3-4 עגבניות קלופות וקצוצות דק
  • רסק עגבניות - קופסת פלסטיק (100 גרם)
  • תפוח אדמה - 3.5 יחידות בינוניות - סה"כ (592 גרם)
    3-4 תפו"א חתוכים בינוני
  • סוכר - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    לשבירת חמיצות
  • חמאליס סונלי - תבלין גיאורגי - כחצי כפית
    או עשבי תיבול מיובשים
  • פלפל כתום - יחידה אחת
    חתוך לקוביות קטנות
  • מים - כ- 2 כוסות
    אם צריך אפשר להוסיף

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות
ארוחת צהריים מפנקת במיוחד
  • 1 לערבב היטב את כל חומרי כדורי הבשר ולהכניס למקרר להתגבשות טעמים למשך שעה לפחות (בשר בקר טחון, בצל קצוץ במעבד מזון, 2 שיני שום קצוצות, פטרוזיליה, כוסברה, אורז לא מבושל, תבלין גיאורגי, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה וחצי כף שמן - התבלינים לפי הטעם).
  • 2 בזמן הזה יש להתחיל להכין את הרוטב - תחילה לטגן את הבצל הנוסף הקצוץ דק עד שקיפות עם השמן.
  • 3 להוסיף שן שום קצוצה ואת כל סוגי הפלפלים. לטגן כ- 2 דקות עד ריכוך. להוסיף את העגבניות הקצוצות (להשרות כמה דקות במים רותחים - כך קל יותר לקלף אותן) ורסק העגבניות. לבשל עוד כ- 3 דקות. להוסיף מים ותבלינים (חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, קורט פפריקה מתוקה, קורט פפריקה חריפה וסוכר), לתקן תיבול לפי הטעם ולבשל כ- 5 דקות.
  • 4 בזמן הזה ליצור כדורים קטנים ויפים מתערובת הבשר ולהכניסם בעדינות. טיפ: כשמכניסים את כדורי הבשר אין לערבב בהתחלה עם כף אלא רק לנער/להזיז מעט את הסיר וזאת כדי למנוע התפרקות הבשר.
  • לא להוסיף יותר מדי כדורי בשר - צריך להיות מרווח כדי שיוכלו להתבשל היטב ולספוג טעמים.
  • 5 כעת יש להוסיף את פלחי תפוחי האדמה, לנער קלות את הסיר ולהניח לבישול על אש נמוכה כשעה עד שתפוחי האדמה מוכנים והבשר מבושל דיו.
  • 6 טיפ נוסף: במידה ונשאר מתערובת הבשר - אני ממליצה להכין כדורים, להניח על מגש ולהקפיא. לאחר הקפאה מלאה, להכניס לקופסאות אטומות וכעת בשעת הצורך פשוט מכינים רוטב, "זורקים" פנימה כדורי בשר והופ - יש עוד תבשיל נהדר.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר בינוני, מעבד מזון.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את התבלין הגיאורגי והפלפל הכתום. במקום התבלין הגיאורגי ניתן להשתמש בגרגירי כוסברה/כוסברה טחונה יבשה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 11.7% 32.2% 50.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב