דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 292 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף נטול עצמות ממולא באורז ופטריות
עוף ממולא שקל וכיף לאכול - ללא עצמות
  • 1 לחמם תנור על מצב גריל לחום של 220 מעלות.
  • 2 לנקות את העוף מעצמות לפי הסרטון המצורף.
  • 3 לחמם 1/4 כוס שמן זית + שומן עוף בסיר ולטגן את פטריות השמפיניון 2 דקות. להוסיף את האורז שהושרה במים רותחים ולאדות עוד כמה דקות. לתבל במלח ופלפל (קורט + קורט). להוסיף כוס מים רותחים ולבשל את האורז 80% בישול (כמעט עד הסוף, בערך 12 דקות בישול). לכבות את הגז ולהשאיר את האורז סגור בסיר עוד 10 דקות. אחרי 10 דקות "להפוך" את האורז עם מזלג. לסגור את הסיר ולקרר את האורז לטמפרטורת החדר.
  • 4 מילוי העוף: ראשית, למלא את הכרעיים באורז. כיוון שאני תפרתי את העוף בחוט ומחט ולא קשרתי בחוט כמו בסרטון (לא היה לי), אז אחרי שמילאתי את הכרעיים באורז, תפרתי את כל העוף והשארתי בסוף כיס שדרכו הכנסתי את כל המלית. אחרי שכל העוף היה מלא באורז תפרתי גם את הכיס.
  • 5 להכין בלילה מכל חומרי המשרה (מיונז, רוטב סויה, סילאן, מלח ופלפל שחור (קורט + קורט), שום, פפריקה מתוקה, חרדל, 3 כפות שמן זית, פטרוזיליה ויין אדום) ומורחים את העוף מכל הכיוונים היטב. עדיף לתת לעוף לספוג את חומרי המשרה כמה שעות (אם יש זמן).
  • 6 ניתן להכין את העוף עד השלב הזה ואז לשמור במקרר עד שרוצים לצלות. לקחת בחשבון שזמן הצלייה של העוף הוא ארוך, כ- 3 שעות.
  • 7 לבדוק שהעוף מוכן (לנעוץ סכין במרכז העוף, בחלק הכי עבה שלו ולהרגיש אם הסכין נכנסת חלק). הצבע של העוף צריך להיות מאוד שחום.
  • 8 פורסים על השולחן ומתמוגגים מקריאות ההתפעלות של כל הסועדים.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לעוף יותר חגיגי אפשר למלא בפירות יבשים וקוסקוס, בורגול, קינואה, אורז או מה שמתחשק.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. כל כך הרבה זמן רציתי לנסות להוציא לעוף את העצמות ולהשאיר אותו שלם. אבל, בכל פעם זה נראה לי מאוד מסובך ודורש זמן וסבלנות (שלי ממש אין). אז ביום שישי האחרון סוף סוף החלטתי שאני חייבת לנסות ויהי מה. אז מצאתי את הסרטון הזה באינטרנט: Pepin Debone Chicken Galantine Ballotine. שמתי את המחשב ואת העוף מולי יחד עם כלי משחית והתחלתי במשימה. כמה הופתעתי שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתי. די מהר העצמות יצאו מהעוף ונשארתי עם בשר עוף נקי וללא עצמות. אני בחרתי למלא באורז ופטריות. יצא מעולה! אז אם אתם לא מתעצלים לנסות ובא לכם משהו מיוחד, אז המתכון הזה בשבילכם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 43.3% 39.4% 16.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.78 (0.8 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב