דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוף נטול עצמות ממולא באורז ופטריות
עוף נטול עצמות ממולא באורז ופטריות
עוף ממולא שקל וכיף לאכול - ללא עצמות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 292 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש על מצב גריל לחום של 220 מעלות.
  • 2 לנקות את העוף מעצמות לפי הסרטון המצורף מטה.
  • 3 לחמם את שמן הזית בסיר עם שומן העוף ולטגן את פטריות השמפיניון כ- 2 דקות. להוסיף את האורז שהושרה במים רותחים ולאדות עוד כמה דקות. לתבל במלח ובפלפל השחור. להוסיף את המים הרותחים ולבשל את האורז 80% בישול (כמעט עד הסוף, כ- 12 דקות בישול).
  • 4 לכבות את הגז ולהשאיר את האורז סגור בסיר עוד 10 דקות. לאחר מכן, "להפוך" את האורז עם מזלג, לסגור את הסיר ולקרר לטמפרטורת החדר.
  • 5 מילוי העוף: ראשית, למלא את הכרעיים באורז. כיוון שאני תפרתי את העוף בחוט ומחט ולא קשרתי בחוט כמו בסרטון (לא היה לי), אז אחרי שמילאתי את הכרעיים באורז, תפרתי את כל העוף והשארתי בסוף כיס שדרכו הכנסתי את כל המלית. אחרי שכל העוף היה מלא באורז תפרתי גם את הכיס.
  • 6 להכין בלילה מכל מרכיבי המשרה ולמרוח את העוף היטב מכל הכיוונים. עדיף לתת לעוף לספוג את מרכיבי המשרה למשך כמה שעות (אם יש זמן).
  • 7 ניתן להכין את העוף עד השלב הזה ואז לשמור במקרר עד שרוצים לצלות. לקחת בחשבון שזמן הצלייה של העוף הוא ארוך, כ- 3 שעות.
  • 8 לבדוק שהעוף מוכן (לנעוץ סכין במרכז העוף, בחלק הכי עבה שלו ולהרגיש אם הסכין נכנסת חלק). הצבע של העוף צריך להיות מאוד שחום.
  • 9 פורסים על השולחן ומתמוגגים מקריאות ההתפעלות של כל הסועדים.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לעוף יותר חגיגי אפשר למלא בפירות יבשים וקוסקוס, בורגול, קינואה, אורז או מה שמתחשק.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. כל כך הרבה זמן רציתי לנסות להוציא לעוף את העצמות ולהשאיר אותו שלם. אבל, בכל פעם זה נראה לי מאוד מסובך ודורש זמן וסבלנות (שלי ממש אין). אז ביום שישי האחרון סוף סוף החלטתי שאני חייבת לנסות ויהי מה. אז מצאתי את הסרטון הזה באינטרנט: Pepin Debone Chicken Galantine Ballotine. שמתי את המחשב ואת העוף מולי יחד עם כלי משחית והתחלתי במשימה. כמה הופתעתי שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתי. די מהר העצמות יצאו מהעוף ונשארתי עם בשר עוף נקי וללא עצמות. אני בחרתי למלא באורז ופטריות. יצא מעולה! אז אם אתם לא מתעצלים לנסות ובא לכם משהו מיוחד, אז המתכון הזה בשבילכם.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות יהודית אביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)495170
חלבונים (גרם)31.43 10.78
פחמימות (גרם)135
מתוכן סוכרים (גרם)0.58 0.2
שומנים (גרם)34.48 11.82
מתוכם שומן רווי (גרם)8.52 2.92
כולסטרול (מ"ג)130.09 44.61
נתרן (מ"ג)977.4335.18
סיבים תזונתיים (גרם)1.21 0.41
מים (גרם)56.5719.4
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)26.369.04
ויטמין B (מ"ג)1.770.61
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.10.38
ויטמין B5 (מ"ג)0.490.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.392.88
ויטמין C (מ"ג)5.051.73
ויטמין D (מק"ג)0.110.04
ויטמין E (מ"ג)0.20.07
ויטמין K (מק"ג)41.7214.31
סידן (מ"ג)10.523.61
ברזל (מ"ג)0.890.3
מגנזיום (מ"ג)15.285.24
זרחן (מ"ג)37.0912.72
אבץ (מ"ג)0.270.09
אשלגן (מ"ג)127.3543.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 43% 39.2% 16.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.77 (0.8 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.