דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 373 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק שום
מרק חורפי עם הרבה שום
  • הכנת קונפי שום:
  • 1 מערבבים בתבנית את ראשי השום המופרדים לשיניים ולא קלופים, שמן הזית, המלח והפלפל השחור הגרוס.
  • 2 מכסים בנייר כסף ואופים כ- 40 דקות בתנור בחום של 180 מעלות.
  • 3 מוציאים מהתנור ומוציאים את שיני השום מהקליפות.
  • הכנת המרק:
  • 1 בסיר גדול ממיסים את החמאה בשמן הזית. מוסיפים את הבצלים והתימין, ומזהיבים את הבצלים. מוסיפים את היין הלבן והסוכר, ומערבבים עד להיעלמות הנוזל.
  • 2 מוסיפים את ראשי השום המופרדים לשיניים קלופות וחתוכות לחצאים, ואת הקונפי המוכן. מטגנים על אש בינונית כ- 2-3 דקות נוספות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 25 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה.
  • 3 מוציאים את ענפי התימין, ומרסקים את המרק היטב בעזרת בלנדר או בלנדר-מוט. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור הגרוס, השמנת לבישול, גבינת הפרמזן ומיץ הלימון, מערבבים ומסירים מהאש.
  • 4 הרי לכם מרק שום טעים ביותר - מגישים ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר (רגיל או מוט).

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 20.8% 15% 58.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב