דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 421 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • אורז עגול - 1/2 כוס - סה"כ (73 גרם)
  • כוסברה - 1/4 חבילה - סה"כ (23 גרם)
    קצוצה
  • פטרוזיליה - 1/4 צרור - סה"כ (29 גרם)
    קצוצה
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    בצל + בצל - קצוצים
  • שום - 5 שיניים
    4 שיניים קצוצות + שן קצוצה
  • פלפל שחור -  כפיות שטוחות
    כפית + חצי כפית - לפי הטעם
  • פפריקה מתוקה -  כפיות שטוחות
    חצי כפית + כפית - לפי הטעם
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    כף + 3 כפות
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לפרוסות ומושרה במלח
  • פלפל אדום - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • עגבנייה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (860 גרם)
    4-6 עגבניות מרוסקות
  • פפריקה חריפה - 1/2 כפית שטוחה
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
    לשבירת החמיצות
  • מלח - 3.5 כפיות שטוחות
    כפית + כפית + כפית וחצי לחציל
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
כופתאות בשר ברוטב חצילים ופלפלים אדומים
תבשיל כופתאות בקר ואורז
  • 1 לערבב את כל מצרכי הבשר - בשר בקר טחון, אורז, כוסברה, פטרוזיליה, בצל אחד קצוץ, 4 שיני שום קצוצות, כפית מלח, כפית פלפל שחור, חצי כפית פפריקה מתוקה וכף שמן.
  • 2 להניח להתגבשות טעמים במקרר.
  • 3 להשרות את פרוסות החצילים בכפית וחצי מלח למשך כחצי שעה (חצילים עם קליפה).
  • 4 לטגן בצל נוסף עם 3 כפות שמן עד שקיפות. להוסיף חצילים ושן שום אחת קצוצה. לטגן עד ריכוך.
  • 5 להוסיף פלפלים אדומים ועגבניות מרוסקות, לתבל בכפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה וסוכר, להוסיף כ- 3-4 כוסות מים ולבשל כ- 10 דקות.
  • 6 להוסיף בעדינות כופתאות די גדולות מתערובת הבשר. לא לערבב עם כף אלא לנער מעט את הסיר. לבשל על אש גבוהה 10 דקות, ולאחר מכן להמשיך לבשל כשעה עד שהבשר מוכן והרוטב מצטמצם על אש נמוכה.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 16.2% 35% 41.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב