דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל כופתאות בקר ואורז

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 421 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • אורז עגול - 1/2 כוס - סה"כ (73 גרם)
  • כוסברה - 1/4 חבילה - סה"כ (23 גרם)
    קצוצה
  • פטרוזיליה - 1/4 צרור - סה"כ (29 גרם)
    קצוצה
  • בצל - 2 יחידה גדולה - סה"כ (644 גרם)
    בצל + בצל - קצוצים
  • שום - 5 שן
    4 שיניים קצוצות + שן קצוצה
  • פלפל שחור -  כפית שטוחה
    כפית + חצי כפית - לפי הטעם
  • פפריקה מתוקה -  כפית שטוחה
    חצי כפית + כפית - לפי הטעם
  • שמן קנולה - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל)
    כף + 3 כפות
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לפרוסות ומושרה במלח
  • פלפל אדום - 2 יחידה בינונית - סה"כ (370 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • עגבניה - 5 יחידה בינונית - סה"כ (860 גרם)
    4-6 עגבניות מרוסקות
  • פפריקה חריפה - 1/2 כפית שטוחה
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
    לשבירת החמיצות
  • מלח - 3.5 כפית שטוחה
    כפית + כפית + כפית וחצי לחציל
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל מצרכי הבשר - בשר בקר טחון, אורז, כוסברה, פטרוזיליה, בצל אחד קצוץ, 4 שיני שום קצוצות, כפית מלח, כפית פלפל שחור, חצי כפית פפריקה מתוקה וכף שמן.
  • 2 להניח להתגבשות טעמים במקרר.
  • 3 להשרות את פרוסות החצילים בכפית וחצי מלח למשך כחצי שעה (חצילים עם קליפה).
  • 4 לטגן בצל נוסף עם 3 כפות שמן עד שקיפות. להוסיף חצילים ושן שום אחת קצוצה. לטגן עד ריכוך.
  • 5 להוסיף פלפלים אדומים ועגבניות מרוסקות, לתבל בכפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה וסוכר, להוסיף כ- 3-4 כוסות מים ולבשל כ- 10 דקות.
  • 6 להוסיף בעדינות כופתאות די גדולות מתערובת הבשר. לא לערבב עם כף אלא לנער מעט את הסיר. לבשל על אש גבוהה 10 דקות, ולאחר מכן להמשיך לבשל כשעה עד שהבשר מוכן והרוטב מצטמצם על אש נמוכה.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לדף הפייסבוק של רחלי בזוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)28969
חלבונים (גרם)22.94 5.45
פחמימות (גרם)287
מתוכן סוכרים (גרם)11.71 2.78
שומנים (גרם)10.59 2.52
מתוכם שומן רווי (גרם)2.57 0.61
כולסטרול (מ"ג)54.29 12.89
נתרן (מ"ג)1,813430.76
סיבים תזונתיים (גרם)4.51 1.07
מים (גרם)344.2881.78
ליקופן (מ"ג)3.740.89
ויטמין A (מק"ג)136.4132.4
ויטמין B (מ"ג)7.791.85
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.05
ויטמין B3 (מ"ג)5.711.36
ויטמין B5 (מ"ג)0.860.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.750.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)58.2513.84
ויטמין B12 (מק"ג)1.760.42
ויטמין C (מ"ג)131.7531.29
ויטמין E (מ"ג)2.150.51
ויטמין K (מק"ג)85.7120.36
סידן (מ"ג)66.1715.72
ברזל (מ"ג)3.970.94
מגנזיום (מ"ג)52.3812.44
זרחן (מ"ג)242.6657.64
אבץ (מ"ג)5.211.24
אשלגן (מ"ג)880.34209.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 16.2% 35% 41.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.