דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 184 גרם למנה\יחידה (4-5 טארטים אישיים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טארט עם קרם לימון ומרנג
טארט אישי טעים ביותר עם קרם לימון ומרנג
  • 1 מכינים בצק: במעבד מזון מערבבים קמח מנופה, סוכר, מלח וחמאה קרה מאוד, עד שמתקבלת תערובת פירורית יבשה. מוסיפים ביצה ומערבבים שוב עד שמתחילים להופיע גושים וכל הקמח נספג בתערובת. אם התערובת נראית יבשה מדי - מוסיפים כף מים קרים.
  • 2 מעבירים את תכולת הקערה על משטח עבודה, אוספים את כל הפירורים הקטנים לכדי גוש, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר או ל- 20 דקות-חצי שעה למקפיא.
  • 3 מכינים קרם לימון: מפרידים ביצים. את החלבונים שומרים בינתיים במקרר ואת החלמונים מעבירים לסיר קטן. מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון וסוכר, ומבשלים כמה דקות ספורות על אש נמוכה או בינונית תוך ערבוב קבוע עד שהקרם מסמיך. לא מביאים לרתיחה.
  • 4 מוסיפים חמאה ומערבבים בעזרת מרית עד שכל החמאה נמסה. מעבירים לכלי, מכסים בניילון נצמד ומקררים על השיש או במקרר.
  • 5 מכינים קלתיות: מקמחים היטב את משטח העבודה, מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל- 4-5 חתיכות ומתחילים לרדד חתיכה-חתיכה. כשעובדים עם חתיכה אחת כדאי להשאיר את השאר במקרר. מרדדים את הבצק משני הצדדים לעובי של כ- 4-5 מ"מ. אם הבצק נדבק, מקמחים עוד את משטח העבודה. במקרה הכי גרוע אפשר לרדד את הבצק בין שתי שכבות נייר אפייה.
  • 6 לוקחים בצק מרודד, מניחים על מערוך ומעבירים על תבנית. מצמידים היטב את הבצק לתבנית ומורידים את השאריות בעזרת סכין או מערוך שמעבירים על דפנות התבנית. מחוררים את התחתיות בעזרת מזלג. ברגע שהתבנית מוכנה, מחזירים אותה למקרר או למקפיא לקירור קצר נוסף.
  • 7 מוציאים את התבניות מהקירור, מניחים על הבצק בכל אחת מהן חתיכת נייר אפייה או נייר כסף וממלאים בשעועית, אפונה או כל קטנייה אחרת שתלחץ על הבצק ולא תיתן לו להתרומם. את התבניות מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לרבע שעה בלבד.
  • 8 מוציאים, מורידים את נייר האפייה, מקררים ושולפים קלתיות מהתבניות. ברגע שהן התקררו, ממלאים אותן בקרם לימון.
  • 9 מכינים מרנג: בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים חלבונים עם קורט מלח עד שמתקבל קצף רך. בהדרגה מוסיפים סוכר ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבל קצף יציב עם "שפיצים". באמצעות שק זילוף או כף מסדרים את המרנג על הקלתיות ממולאות בקרם לימון.
  • 10 מסדרים את הטארטים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם ל- 200 מעלות ל- 5-10 דקות בלבד או עד שהמרנג משחים. תהיו עם היד על הדופק ותיזהרו לא לשרוף אותו.
  • 11 את הטארטים המוכנים מקררים על השיש או במקרר, או אוכלים מיד. שומרים במקרר בקופסא אטומה.
  • 12 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם רוצים קלתית מושקעת יותר, אפשר להחליף 50 גרם קמח ב- 50 גרם שקדים טחונים.
  • 2 בהכנת הבצק תשתמשו בכף מים אך ורק אם התערובת יבשה מדי ולא הופכת לגושים.
  • 3 אני ממליצה להשתמש במקפיא ולא במקרר, על מנת לזרז את כל התהליך.

המרכיבים הם לטארט אחד גדול או 4-5 טארטים אישיים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 25.6% 8.5% 65.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב