דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 159 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי תפוחים
פאי תפוחים חם מהתנור
  • 1 הכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  • 2 מחלקים את הבצק לשני כדורים ומשטחים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים (בשלב זה ניתן להכניס למקפיא ולהשתמש בו בכל זמן שתרצו - עד חודשיים במקפיא).
  • 3 הכנת המלית: מקלפים את התפוחים, מנקים מהליבה ופורסים לרצועות דקות. בזמן הקילוף וחתיכת התפוחים, משרים את התפוחים במים עם לימון.
  • 4 מסננים את התפוחים ומוסיפים את הסוכר והקינמון. אם התפוחים יבשים מדי מוסיפים 50 גרם חמאה מומסת. מערבבים הכל שהתפוחים יהיו מצופים היטב.
  • 5 מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על תבנית הפאי (תבנית פאי עגולה 26). דוקרים עם מזלג ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
  • 6 מוציאים את הקלתית מהמקפיא ומסדרים מעל את התפוחים. מרדדים את שארית הבצק וחותכים רצועות להרכבת הרשת.
  • 7 מרכיבים את רשת הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש כ- 25-30 דקות. מוציאים, מקררים מעט ומגישים חם עם כדור גלידה או קצפת...
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי עגולה 26.

הערך התזונתי לא כולל את כדור הגלידה או הקצפת.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 23.2% 6.1% 68.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב