דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 73 גרם למנה\יחידה (12 פרוסות בכל תבנית)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת לימון עם דובדבנים
שילוב מוצלח של לימון ודובדבנים
  • 1 לחמם תנור ל- 175 מעלות.
  • 2 להקציף ביצים שלמות תוך הוספה הדרגתית של הסוכר, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. להוסיף את סוכר הוניל ואת גרידת הלימון, אח"כ את החמאה המומסת, ותוך ערבול מתמשך גם את גביע השמנת החמוצה.
  • 3 בקערה נפרדת לנפות קמח וקורנפלור, ולהוסיף קוקוס (2 כפות - או אבקת שקדים) וסודה לשתייה, להוסיף את היבשים לקערת המיקסר ולערבב קלות עד לקבלת מסה אחידה, לא יותר!
  • 4 לצקת מחצית מכמות הבלילה לתבניות אינגליש קייק חד פעמיות, לפזר את הדובדבנים (חצויים ומושרים יום-יומיים בנוזל שהם מושרים בו ובתוספת רום) על פני הבלילה, ומעל את מחצית הבלילה שנותרה, ליישר בעזרת מרית ולהכניס לתנור, באמצע התנור על גבי הרשת. האלכוהול וחומרי התפיחה יגרמו לעוגה להיות תפוחה ופחות דחוסה.
  • 5 במקביל לערבב אבקת סוכר ומיץ לימון בעזרת מטרפה לנוזל הומוגני. לאחר כ- 30 דקות להוציא את התבניות מהתנור שהן שזופות בחלקן העליון, ולמרוח בעזרת מברשת סיליקון שכבה נדיבה מנוזל הלימון - אל דאגה, הנוזל נספג בחלקה העליון ואינו דביק הודות לאבקת הסוכר.
  • 6 להמתין לצינון מלא, לפרוס ולהגיש חיוך
טיפ למתכון
את הדובדבנים ניתן להמיר גם בצימוקים שמושרים ברום למשך יום.

ציוד נדרש: שתי תבניות אינגליש קייק.

מרכיבים לשתי עוגות בתבניות אינגליש קייק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 16.9% 8.4% 73.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב