דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 551 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
תבשיל קורקבני עוף ברוטב פיקנטי
מעדן לאוהבי קורקבני העוף
  • 1 מנקים ושוטפים היטב את קורקבני העוף (אם הקורקבנים גדולים אפשר לחתוך לשניים). מבשלים בסיר נפרד כ- 20 דקות (בישול חלקי) ומסננים מהנוזלים.
  • 2 בסיר סוטג` רחב מטגנים את שני הבצלים בשמן עד להזהבה קלה, מוסיפים לשמן את השום, הפלפל החריף, החריסה והפפריקה (לפתיחת טעמים) ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות, הסלרי, האורגנו, הפלפל השחור והכוסברה היבשה, תוך כדי ערבוב. בסוף מוסיפים את הקורקבנים ומערבבים עוד כ- 2 דקות.
  • 3 מוסיפים לסיר 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה - תחילה כ- 20 דקות על אש בינונית עם מכסה מעט פתוח, עד צמצום מעט מהנוזלים, אח"כ מוסיפים את המלח, הפטרוזיליה והבזיליקום, מכסים את הסיר ועל אש קטנה מבשלים עוד כ- 40 דקות, עד שהבשר מוכן.
  • 4 הכנת הפירה: מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, מוסיפים לתפוחי אדמה המבושלים, מרסקים יחד, מתבלים בפלפל השחור, המלח והכורכום, מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
  • 5 מגישים בצלחת עם הפירה מסביב ותבשיל הקורקבנים באמצע (כמו ביף בורגיניון). ניתן לקשט בבזיליקום מעל.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את התבשיל הזה אפשר להכין גם עם קוביות כתף בקר במקום הקורקבנים, רק שזמני הבישול מתארכים כמובן.

ציוד נדרש: סיר סוטג` רחב.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 12.2% 44.8% 39.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב