דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 451 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

  • בצל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (375 גרם)
  • שום - 4 שיניים
  • גזר - 4 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (464 גרם)
  • לפת - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (720 גרם)
  • קולורבי - 3 חצאי יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (402 גרם)
  • תימין - 4 גבעולים - סה"כ (4 גרם)
  • רוזמרין - 2 גבעולים - סה"כ (4 גרם)
  • בהרט - כף שטוחה
  • מלח ים - כף שטוחה
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
  • פפריקה - כף שטוחה
    גרוסה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • סינטה טלה - 2 ק"ג
    להשתמש בנתחי צוואר טלה
  • מרווה - 2 ענפים
  • פלפל אנגלי - 3 גרגירים חבוטים
  • תרכיז סיידר תפוחים - 1/4 כוס

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מעדן צוואר טלה על מצע ירקות שורש
מנה עיקרית מושקעת וטעימה
  • 1 לקלף את ירקות השורש ולהניח בתחתית קדירה כבדה וגדולה.
  • 2 מעל להניח את נתחי צוואר הטלה (לא הסינטה - ראו מידע נוסף) וסביבם את כל יתר החומרים.
  • 3 לכסות היטב ולאפות לילה שלם בטמפרטורה נמוכה של 100-130 מעלות.
  • 4 להסיר את המכסה, לבדוק טעמים ולתקן לפי הטעם והצורך.
  • 5 להוסיף רבע כוס תרכיז סיידר תפוחים ולאפות עוד חצי שעה לא מכוסה לצמצום הנוזלים ב- 150 מעלות.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
להגיש עם גרגירי חומוס שבושלו ונזרו עם מלח, פלפל ומעט שמן זית.

ברכיבים מצוין "סינטה טלה" מכיוון שאין במאגר המוצרים "צוואר טלה", ועל מנת שיהיה ערך תזונתי משוער למתכון - הוספנו את הסינטה, אך יש להשתמש בצוואר טלההערך התזונתי לא כולל את תרכיז סיידר התפוחים, הפלפל האנגלי והמרווה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 36.9% 45.7% 13.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.62 (0.66 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב