מצרכים למתכון
9 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (כ- 9 לחמניות)
- שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- מים - כוס (240 מ"ל)
- ביצה - 3 Large
- קמח מצות - 1½ כוסות - סה"כ (186 גרם)
- מלח - 1/4 כפית שטוחה
- פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה
- חצי כוס עשבי תיבול
- נענע - 1/8 כוס-קצוץ - סה"כ (3 גרם)
- פטרוזיליה - 1/8 כוס-קצוץ - סה"כ (6 גרם)
- כוסברה - 1/8 כוס-קצוץ - סה"כ (5 גרם)
- בצל ירוק - 1/8 כוס-קצוץ - סה"כ (6 גרם)
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
לחמניות פסח טעימות ביותר
- 1 מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- 2 מרתיחים בסיר על אש בינונית שמן, מים ומלח.
- 3 מסירים מהאש, מוסיפים את קמח המצה והפלפל הלבן ומערבבים היטב.
- 4 נותנים לתערובת להתקרר ומוסיפים את הביצים אחת אחת.
- 5 לבסוף מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים שוב עד לקבלת עיסה אחידה.
- 6 עם ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בגודל הרצוי ומניחים בתבנית התנור ועליה נייר אפייה.
- 7 אופים בתנור כ- 30-40 דקות עד שהלחמניות מוכנות ומגישים.
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
למעוניינים ניתן להכפיל את הכמות ולהגיש לצד סלט ירקות. יש לקחת בחשבון שהן נחטפות במהירות האור ולא בטוח שתספיקו להכין סלט.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.3% |
39.1% |
13.9% |
46.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב